fbpx

Dokumentarna serija – Nogomet: Trenuci koje pamtimo

Zagreb…

U četiri kratka tjedna u ljeto 1990. godine engleski se nogomet preobrazio

nogometHrvatska radiotelevizija (HRT) od ponedjeljka, 23. ožujka na Drugom programu (HRT-HTV2) u udarnom terminu od 20.05 sati započinje s prikazivanjem dokumentarne serije Nogomet: Trenuci koje pamtimo.
U četiri kratka tjedna u ljeto 1990. godine engleski se nogomet preobrazio. Nakon mračnih godina huliganstva i tragedije, engleskom je nogometu udahnut novi život nakon nastupa reprezentacije na Svjetskom prvenstvu, a ljubav prema nogometu je nogometobnovljena.
Gazzine suze, golovi Garyja Linekera i napeto izvođenje kaznenih udaraca pridonijeli su nogometnoj priči koja je sve više obuzimala naciju. S druge strane, Talijani su imali svoju nadolazeću zvijezdu, Tota Schillacija, koji će osvojiti Zlatnu kopačku, kao najbolji strijelac turnira. A Kamerun je postao svjetska senzacija pobijedivši bivšeg prvaka Argentinu i odigravši neizvjesnu i dramatičnu četvrtfinalnu utakmicu protiv Engleske.
Ovo je priča o jednom od najboljih Svjetskih prvenstava koju upoznajemo kroz oči Garyja Linekera, Terryja Butchera, Paula Parkera, Chrisa Waddlea, Johna Barnesa, Tota Schillacia, Rogera Mille i Lothara Matthäusa.
Seriju Nogomet: Trenuci koje pamtimo je odabrala Martina Rajšek.

Foto: Press