fbpx

Drago Diklić koncertom u Lisinskom proslavio 65 godina karijere!

Zagreb…

Sada idemo na 54. rođendan, poručio je Drago Diklić

Drago DiklićPionir šansonijerske i jazz glazbene scene u Hrvatskoj i regiji, Drago Diklić, proslavio je 65 godina iznimno uspješne karijere na najbolji mogući način – koncertom u velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Tijekom dvosatnog koncerta čuli smo neke od njegovih najvećih hitova koje je za ovu prigodu i za potrebe pratećeg Jazz orkestra HRT-a prearanžirao nevjerojatni Ante Gelo.
Drago Diklić je na pozornicu izašao u stilu, svirajući violinu na neslužbenu himnu grada Zagreba “Zagreb je najlepši grad”. Na pozornici mu se pridružio i prateći orkestar te su zajedno u sljedeća dva sata disali kao jedno. Čuli smo i svojevrsni hommage Ivi Robiću uz pjesme “Tebi grade moj”, “Samo jednom se ljubi” i “Moj rodni kraju”, ali Dragine hitove poput “Zamagljen prozor”, “Teško mi je zaboravit tebe”, “Hladan vjetar poljem piri”, “Gde si sad moj prijatel?”, “Opet si plakala” i “Vse bum zapil” nakon koje mu je dodijeljeno priznanje Croatia Recordsa za 65 godina uspješne karijere. Priznanje mu je uručila kreativna direktorica Croatia Recordsa Nikolina Mazalin.
– Brojke su samo registracija nečega što ne priznajem. 28. ovog mjeseca mi je 53. rođendan, a osjećam se kao da slavim 20 godina karijere – našalio se Drago Diklić koji je i ovoga puta na koncertu uspješno spojio red glazbe s redom priče u kojoj se našlo standardno i nekih zanimljivih anegdota i pošalica. U svom stilu najavio je i daljnje planove:
– Sada idemo na 54. rođendan.
Osim njega na koncertu je stihove recitirao hrvatski književnik i dramski umjetnik Enes Kišević, a na pozornici je zapjevao i Hrvoje Hegedušić. Sveukupno dva sata glazbene povijesti i emocija koje su objeručke prihvatili i brojni Dragini kolege i prijatelji, poput Tereze Kesovije, Jacquesa Houdeka, zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, Dražena Vrdoljaka, Perice Martinović i drugi.

Foto: Press – Samir Cerić Kovačević