fbpx

GNK Dinamo – UNICEF-ova utrka Mliječna staza

Zagreb…

Dinamo sudjeluje u UNICEF-ovoj humanitarnoj virtualnoj utrci Mliječna staza 2020.

GNK Dinamo– GNK Dinamo sa zadovoljstvom će podržati humanitarnu virtualnu utrku Mliječna staza 2020. Čast nam je u premijernoj virtualnoj utrci prikupljati kilometre za djecu s teškoćama u razvoju. Dinamo već niz godina provodi društveno odgovorne projekte od kojih su brojni posvećeni pomaganju i integraciji osoba s invaliditetom. Upravo je to jedan od vodećih motiva zašto ćemo podržati utrku koja za cilj ima opremanje senzornih soba za djecu s teškoćama u razvoju i edukaciju stručnjaka za senzornu integraciju. Organizatorima želimo puno uspjeha u virtualnoj utrci, a sve sudionike i navijače Dinama pozivamo da se priključe Dinamovu timu i da zajedno osiguramo što više kilometara mogućnosti – rekla je predsjednica Uprave GNK Dinamo Vlatka Peras.
DinamoGNK Dinamo ove će godine biti jedan od sudionika UNICEF-ove humanitarne virtualne utrke Mliječna staza 2020.. U premijernom virtualnom izdanju cilj je prikupiti što više kilometara mogućnosti za djecu s teškoćama u razvoju. Sudionici će prikupljati kilometre hodanjem, trčanjem, vožnjom bicikla, kolica ili romobila, rolanjem ili planinarenjem, a utrka traje od 5. do 20. rujna.
Dinamo neće biti uključen u projekt samo novčanom donacijom u sklopu odabranog korporativnog paketa sudjelovanja, već i aktivnim svakodnevnim sudjelovanjem tima Dinamo Zagreb sastavljenog od članova uprave te djelatnika kluba i Dinamove nogometne škole kao što su administrativni djelatnici, treneri i članovi zdravstvene službe. U Dinamov tim putem aplikacije atlasGO moći će se uključiti zainteresirani sudionici, kao i svi navijači koji žele uz Dinamo prikupiti što više kilometara.
Utrka ove godine nije kompetitivnog karaktera, a prijava je ujedno i donacija. Cilj je osigurati hitnu podršku za djecu s teškoćama tamo gdje je najpotrebnije, a prikupljena sredstva bit će uložena u senzorne sobe i edukaciju stručnjaka za provođenje terapija senzorne integracije u Hrvatskoj. GNK Dinamo već niz godina provodi aktivnosti za integraciju djece i odraslih osoba s invaliditetom u nogomet, promociju jednakosti i suzbijanje diskriminacije, omogućavanje osobama s invaliditetom pristup nogometnim utakmicama i niz humanitarnih akcija. Ove godine klub će po prvi put sudjelovati kao jedna od korporacija, uz želju da se i druge istaknute sportske udruge i institucije uključe u projekt. Utrku su podržali igrači prve momčadi Mislav Oršić, Joško Gvardiol i Amer Gojak koji su građane i navijače Dinama pozvali da se prijave te da prikupljanjem kilometara pokažu svoju podršku.

Foto: Press