fbpx

Koncert u Plavom ciklusu: Poseban gost koncerta Colin Currie

Zagreb…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Colin CurrieDrugi koncert Plavog ciklusa u koncertnoj sezoni 2018./2019. našeg najvećeg orkestra bit će ovog petka, 26.listopada u Lisinskom s početkom u 19.30 sati. Zagrebački filharmoničari pod dirigentskim vodstvom maestra Davida Danzmayra izvest će djela jednog od hrvatskih najatraktivnijih skladatelja Berislava Šipuša: E sarai sola sul lago, za simfonijski orkestar, Jamesa MacMillana: Veni, veni, Emmanuel, za udaraljke i orkestar, te Gustava Mahlera: 4. simfonija u G-duru.
Poseban gost koncerta, Colin Currie, slavljen kao ‘najbolji i nesumnjivo najodvažniji svjetski udaraljkaš danas’ (Spectator), umjetnik je na svom kreativnom vrhuncu, bilo kao solist, bilo kao komorni glazbenik. Kao promotor suvremene glazbe, i to najboljeg od onog što nova glazba trenutačno nudi, Currie je omiljeni solist brojnih vrhunskih kompozitora, a stalno nastupa s vodećim svjetskim orkestrima i dirigentima. Posvećenost Currieja originalno naručenim kompozicijama i stvaranju uopće, prepoznalo je Kraljevsko filharmonijsko društvo (Royal Philharmonic Society) koje mu je 2015. godine dodijelilo uglednu nagradu za najboljeg instrumentalistu (Instrumentalist Award).
– Budite s nama 26.listopada na drugom jesenskom koncertu Plavog ciklusa Zagrebačke filharmonije koja vas već od prvog koncerta, pa sve do onog završnog, vodi kroz nezaboravne glazbene večeri – pozivaju organizatori.

Foto: Colin Currie društvena mreža