fbpx

Sve je spremno za 3. izdanje History Film Festivala

Rijeka…

History Film Festival – međunarodni festival povijesnog dokumentarnog filma

History Film FestivalMeđunarodni festival povijesnog dokumentarnog filma History Film Festival od utorka, 10. rujna do subote, 14. rujna 2019. donosi pregršt uzbudljivih filmskih naslova i bogat popratni program na sedam lokacija.
Program otvorenja 3. izdanja History Film Festivala započinje u utorak, 10. rujna u 20 sati otvorenjem izložbe bauhaus imaginista koju u Galeriju Kortil dovodi Goethe-Institut.
History Film Festival u službenom programu donosi 30 filmova, od kojih će njih 5 imati svjetsku, 3 europsku premijeru, dok će se 21 film premijerno prikazati hrvatskoj publici. Nakon službenog otvorenja festivala, u utorak, 10. rujna u HKD-u na Sušaku bit će prikazan film ‘’Trump: anatomija jednog čovjeka’’ francuskog redatelja i bivšeg ministra kulture Frédérica Mitteranda. Filmskim programom trećeg izdanja HFF-a dominiraju žene, što kao filmske autorice, što kao junakinje filmskih priča. Tako će publika imati priliku pogledati filmove o tragičnoj životnoj priči Rosemary Kennedy, otkriti kakva se osoba krila iza neponovljive ljepote Romy Schneider, tko su prkosne junakinje koje su ženama priskrbile pravo glasa, ali i čuti potresne ispovijesti žena iz gulaga te seksualnih robinja ISIL-a.
Povijest na History Film Festivalu nije nimalo dosadna, već izuzetno raznolika i uzbudljiva. Tako su se u ovogodišnjem programu našli filmovi koji se bave najraznolikijim temama: od politike, preko tajnih života poznatih ličnosti do umjetnosti, glazbenih dokumentaraca i priče o pizzi. Ponekad napetiji od akcijskih filmova, svi oni donose nove detalje o ljudima, događajima i idejama koje su oblikovale svijet u kojemu živimo.

Foto: Press