fbpx

Hrvatska na Europskom prvenstvu u skupini sa Srbijom, Portugalom i Izraelom

Zagreb…

Hrvatska– Izvukli su nas u skupinu C. Moram reći da smo uz Španjolce mi favoriti u toj grupi i smatram da bi skupinu trebali proći. Križamo se s najtežom skupinom na Prvenstvu, a to je skupina D u kojoj se nalaze Francuska, Danska, Portugal i Mađarska. No, mi imamo svoju kvalitetu, itekako smo dobri te, ako ćemo biti zdravi i ako ćemo se dobro pripremiti, ne bismo trebali imati problema – rekao je trener reprezentacije Vladimir Vujović nakon ždrijeba u Celju.
Nakon nastupa na Europskom i Svjetskom kadetskom prvenstvu, hrvatske juniore ovog ljeta čeka Europsko juniorsko prvenstvo koje se održava u slovenskom Celju od 19. do 29. srpnja. Pet mjeseci uoči početka europske smotre u Celju održan je ždrijeb skupina na kojem su rukometaši 1998. godišta i mlađi saznali svoje protivnike.
Hrvatska reprezentacija na svom premijernom nastupu na Europskom kadetskom prvenstvu 2016. u Hrvatskoj osvojila je srebrnu medalju, a na Svjetskom kadetskom prvenstvu 2017. u Gruziji zauzela je četvrtu poziciju te je sada pred mladim rukometašima treće veliko natjecanje.
Na Europskom juniorskom prvenstvu nastupit će 16 momčadi: Hrvatska, Francuska, Njemačka, Slovenija, Danska, Španjolska, Island, Srbija, Švedska, Portugal, Rusija, Norveška, Poljska, Mađarska, Izrael i Rumunjska. Ples kuglica na ždrijebu Hrvatsku je smjestio u skupinu C zajedno sa Španjolskom, Rusijom i Poljskom.

Skupina A: Njemačka, Island, Švedska, Rumunjska
Skupina B: Slovenija, Srbija, Norveška, Izrael
Skupina C: Hrvatska, Španjolska, Rusija, Poljska
Skupina D: Francuska, Danska, Portugal , Mađarska

Foto: Press