fbpx

Hrvatska pobijedila Portugal i završila drugi krug natjecanja na EP

Celje…

Hrvatska– Pobjeda je ovo koja nam puno znači jer smo prekinuli niz od dvije izgubljene utakmice. Iako ova utakmica nije imala rezultatsku vrijednost, ona je dobar poticaj da u borbi za plasman od petog do osmog mjesta možemo doći do što boljeg plasmana – rekao je izbornik Vladimir Vujović.
U rezultatski nevažnom susretu hrvatski juniori pobijedili su Portugal i tako u pozitivnom tonu završili natjecanje u drugom krugu Europskog prvenstva. Portugalci su već prije osigurali plasman u polufinale, a Hrvatska je jučer protiv Francuske izgubila mogućnost plasmana među najbolje četiri reprezentacije. Hrvatski juniori odigrali su sjajnu utakmicu i već u prvom poluvremenu napravili nedostižnu razliku. Na kraju su slavili s 30:23 (17:11). Juniore Hrvatske je do pobjede vodio Adrian Miličević sa šest pogodaka dok su po pet dodali Tomislav Špruk i Ivan Martinović. Prvi strijelac Portugala bio je Diogo Silva koji se u strijelce upisao osam puta.
– Nakon dva teška poraza sigurno da nam je malo laknulo nakon ove pobjede. Potrudili smo se i skupili glave u dan i pol i uspjeli pobijediti. Imamo još dvije utakmice do kraja. Nadam se da ćemo i to okončati pobjedama pa da koliko toliko zadovoljni idemo kućama – rekao je najbolji strijelac utakmice Adrian Miličević.

Foto: Press – Hrvatski rukometni savez/Jurij Kodrun/M20 EHF EURO 2018