Hrvatska pobijedila Portugal i završila drugi krug natjecanja na EP
By redakcija On 25 srp., 2018 At 05:48 PM | Categorized As Događanja, Sport, Sportske minute | With 0 Comments

Celje…

Hrvatska– Pobjeda je ovo koja nam puno znači jer smo prekinuli niz od dvije izgubljene utakmice. Iako ova utakmica nije imala rezultatsku vrijednost, ona je dobar poticaj da u borbi za plasman od petog do osmog mjesta možemo doći do što boljeg plasmana – rekao je izbornik Vladimir Vujović.
U rezultatski nevažnom susretu hrvatski juniori pobijedili su Portugal i tako u pozitivnom tonu završili natjecanje u drugom krugu Europskog prvenstva. Portugalci su već prije osigurali plasman u polufinale, a Hrvatska je jučer protiv Francuske izgubila mogućnost plasmana među najbolje četiri reprezentacije. Hrvatski juniori odigrali su sjajnu utakmicu i već u prvom poluvremenu napravili nedostižnu razliku. Na kraju su slavili s 30:23 (17:11). Juniore Hrvatske je do pobjede vodio Adrian Miličević sa šest pogodaka dok su po pet dodali Tomislav Špruk i Ivan Martinović. Prvi strijelac Portugala bio je Diogo Silva koji se u strijelce upisao osam puta.
– Nakon dva teška poraza sigurno da nam je malo laknulo nakon ove pobjede. Potrudili smo se i skupili glave u dan i pol i uspjeli pobijediti. Imamo još dvije utakmice do kraja. Nadam se da ćemo i to okončati pobjedama pa da koliko toliko zadovoljni idemo kućama – rekao je najbolji strijelac utakmice Adrian Miličević.

Foto: Press – Hrvatski rukometni savez/Jurij Kodrun/M20 EHF EURO 2018

comment closed