fbpx

Hrvatska remijem protiv Portugala otvorila Svjetsko prvenstvo

Gruzija…

Hrvatska– Smatram da ovo nije bilo što smo očekivali i kako smo trenirali ovih dana. Mislim da bi trebalo biti bolje i naravno da može bolje. Ovo je bila prva utakmica i još se uvijek privikavamo na sve. Siguran sam da možemo bolje – rekao je reprezentativac Daniel Vusić koji je postigao šest pogodaka.
Hrvatski kadeti otvorili su nastup na Svjetskom prvenstvu u Gruziji remijem protiv Portugala (30:30). Izabranici Luke Panze nakon dugog puta i prilagodbe nisu uspjeli stići do slavlja te se sada okreću pripremi za drugi susret na svjetskoj smotri protiv Koreje.
Nervozno i pomalo usporeno hrvatski kadeti započeli su susret protiv Portugala. Od samog početka morali su loviti rezultatski zaostatak. Obrana nije bila na visokoj razini, dok je u napadu nedostajalo koncentracije i pravi šansi s vanjskih pozicija.
Tomislav Špruk bio je najbolji strijelac Hrvatske sa sedam pogodaka. Slijede ga Daniel Vusić i Ivan Martinović sa šest postignutih pogodaka. Ivan Panjan skupio je 11 obrana. Portugalce je predvodio Jenilson Monteiro sa sedam pogodaka, a vratar Diogo Valerio zaustavio je 13 udaraca.
Izbornik Luka Panza nije bio zadovoljan igrom u prvom susretu.
– Loše smo odigrali gotovo čitavu utakmicu. Nismo se držali dogovora i plana koji smo pripremili za utakmicu. Bilo je premalo konkretnosti u svim segmentima igre. Bilo je previše samoisticanja i to su stvari na kojima moramo poraditi do sljedeće utakmice. Ovo nam je dobra opomena u startu i nadam se da ćemo do sljedećeg susreta izbaciti to igračima iz glave.
Drugu utakmicu skupine C Hrvatska će igrati u četvrtak, 10. kolovoza protiv Koreje s početkom u 16.00 sati.

Foto: Press – IHF