fbpx

Hrvatska reprezentacija upisala poraz u Nizozemskoj

Kvalifikacije…

Hrvatska košarkaška reprezentacijaHrvatska košarkaška reprezentacija odigrala je svoju prvu Kvalifikacijsku utakmicu za Svjetski kup 2019 u kojoj je upisala poraz protiv ekipe Nizozemske rezultatom 68:61.
– Atmosfera u reprezentaciji je super. Svi željno iščekujemo utakmicu. Ovo je prvi puta da ekipa Hrvatske igra u ovakvom sastavu i naravno da je to velika šansa za sve momke – rekao je uoči utakmice izborik Ivica Skelin.
Bio je ovo veliki ispit za igrače trenera Skelina koji su odradili posao onako kako je izbornik tražio u obrani, a još treba vremena za napad jer ipak su igrači proveli samo pet dana zajedno.
– Ono što ćemo tražiti protiv Nizozemske je to da budemo pravi, da imamo pravi pristup utakmici, da budemo borbeni i da ginemo za svaku loptu u obrani i u napadu. Ono što ne možemo očekivati to je da ćemo gledati lijepu i usklađenu košarku jer jednostavno nismo imali dovoljno vremena da se uigramo. No, sve svoje probleme moramo kompenzirati jednom svojom borbenošću. Nizozemci imaju izuzetno brze i neugodne bekove koji su dobri energetski i koji su nepredvidivi. Petice su im neugodne jer su visoke, čvrste, dok četvorke nisu klasične već su više igrači koji mogu sve pomalo. Koncept je da su svi orijentirani prema lopti, u obrani igraju izuzetno usko. U napadu im je glavna kvaliteta tranzicija. Vole otvoreni teren i igraju izuzetno brzo. Mislim da je glavni pokretač svih njihovih akcija Charlon Kloof. On je igrač koji voli prostor i kao jedna izuzetna atleta, ukoliko mu pustimo zamah i ako ga pustimo da ulazi u dubinu naše obrane, onda neće biti dobro – rekao je tada Skelin.
Hrvatska reprezentacija u utakmicu je krenula s petorkom: Bilan, Krušlin, Šakić, Ramljak, Mavra. Bila je to utakmica puna nervoze, a to smo mogli vidjeti na samom početku jer prvi napad nisu iskoristile ni Nizozemska ni Hrvatska.
Najbolji u redovima Hrvatske bili su Šakić s 24 poena te Krušlin s 19.
Hrvatska već u nedjelju igra svoju drugu utakmicu protiv Italije u KC Dražen Petrović u Zagrebu (18:00).

Foto: Press – Hrvatski košarkaški savez