fbpx

Istrage prometnih nesreća i Što vas ljuti

Zagreb…

Nova emisija na HRT-u: Istrage prometnih nesreća’

Istrage prometnih nesrećaHrvatska radiotelevizija (HRT) od 12.siječnja 2019. godine u popodnevnom terminu subotom donosi novu emisiju ‘Istrage prometnih nesreća‘ na HTV1 (repriza ponedjeljkom 20.30 na HTV4). 25 minutnu emisiju Istrage prometnih nesreća vodi Juraj Šebalj, uređuje i vodi Ognjen Golubić, a urednik projekta je Ranko Varlaj. Redatelj Luka Čurčić.
Među stalnim suradnicima izdvajaju se: prof. dr. sc. Rajko Horvat (profesor na Fakultetu prometnih znanosti), ing. Damir Novak iz HAK-a, Josip Mataja voditelj Odjela prometne policije.
Ova aktualna emisija na tjednoj bazi istražuje posljedice prometnih nesreća, uz analizu sa svim relevantnim stručnjacima te državnim (gradskim) službama (MUP, HAK, Hitna pomoć, HAC, itd.)
Urednik projekta Ranko Varlaj ističe:
Istrage prometnih nesreća– Cilj nam je otkriti kroz aktualne primjere – zašto se uistinu određena prometna nesreća dogodila te kako prevenirati i smanjiti broj poginulih i stradalih u prometu. Pri tome, naše kamere će pratiti ne samo cestovni, već i željeznički, brodski ili zračni promet.
Naglasak u emisiji Istrage prometnih nesreća je na prevenciji i edukaciji svih sudionika u prometu, kroz razne rubrike, primjerice ‘Autoškola’, koja pojašnjava i podsjeća na važeće prometne propise.
Emisija je s naglaskom i na dvosmjernu komunikaciju te uredništvo poziva sve gledatelje da se jave u rubriku ‘Što vas ljuti’ , a svoje komentare, mišljenje, probleme, video i foto zapise mogu slati na email: [email protected], te ubrzo i na ‘facebook’ stranicu emisije.
Kamere HTV-a od sada su aktivne i u prometu – te u patroli svakoga tjedna s nadležnim službama – policijom, Hac-om, Hak-om, Hitnom.. U Prometnom vremeplovu sudjeluje i B produkcija, koja donosi povijesni prometne kulture.

Foto: Press