fbpx

Završen Europski tjedan sporta

Školicom na Zrinjevcu i sportskim crtićem za najmlađe završen Europski tjedan sporta

– Željeli smo i ove godine ukazati učenicima na važnost tjelesne aktivnosti pa smo, s obzirom na pandemiju bolesti COVID-19, pronašli siguran način da ih uključimo, a s ciljem da budu aktivni cijele godine. Naš slogan #BeActive tu je da motivira svakoga od nas svakoga dana, a mi smo kroz ovaj Tjedan pokušali pronaći nove mogućnosti za bavljenje tjelesnom aktivnošću za svu populaciju -rekla je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.
tjedan sporta

Mnogi su se prolaznici zaustavili na zagrebačkom Zrinjevcu gdje je na inicijativu Ministarstva turizma i sporta, poznati autor hrvatske graffiti i street art scene Slaven Kosanović Lunar na pločniku ocrtao #BeActive školicu, kao trajan podsjetnik svima koliko je važno biti tjelesno aktivan. Školicu je prvi „isprobao“ svjetski prvak u karateu Ivan Kvesić, ambasador Europskog tjedna spota.
Crtanjem popularne dječje igre „školica“ s porukom #BeActive, Ministarstvo turizma i sporta označilo je završetak Europskog tjedna sporta koji se u Hrvatskoj održao po šesti put od 23. do 30. rujna 2020.
Europski tjedan sporta time je ujedno obilježio i Školski dan – jedan od fokus dana Tjedna sporta namijenjen djeci i mladima. Obzirom na epidemiološku situaciju, Školski dan se ove godine nije mogao održati u istom obliku kao inače, stoga je Ministarstvo odlučilo izraditi edukativan crtić koji promiče vježbanje za najmlađe i poslati ga svim školama u Hrvatskoj. U tri minute crtić demonstrira osnovne vježbe za učenike koje mogu izvoditi u svojim učionicama.

Foto: Press