fbpx

Ivica Đuzel: Cilj nam je živjeti turizam

Ljetna emisija…

U novoj HRT-ovoj emisiji turizam.hrt putujemo obalom, otocima i hrvatskom unutrašnjošću, a emisiju će voditi Ivica Đuzel i Senka Mošnja

Ivica Đuzel– Nije nam cilj držati predavanja gledateljima, nego živjeti turizam, sagledavati lijepe i ne baš lijepe strane turizma te, naravno, pohvaliti ono što je dobro, ali i upozoriti na ono što je loše – ističe urednik i voditelj Ivica Đuzel.
Hrvatska turistička svakodnevica i perspektiva našega turizma bit će predstavljeni u okviru nove ljetne turističke emisije turizam.hrt. Od 23. lipnja svakoga petka na Prvome programu Hrvatske televizije nakon središnjega Dnevnika gledatelji će u polusatnoj emisiji moći pratiti sve aktualnosti povezane s hrvatskom turističkom ponudom. Emisiju će naizmjenično uređivati i voditi Senka Mošnja i Ivica Đuzel. Poput Turističke klase koja se cijele godine prikazivala na Četvrtome programu Hrvatske televizije i turizam.hrt otkrivat će najzabavnija ljetovališta, pratiti najvažnija turistička zbivanja uz obalu i na otocima, ali i u hrvatskoj unutrašnjosti.
Ivica ĐuzelIvica Đuzel najavljuje da će turizam.hrt pratiti ritam zbivanja na Jadranu i u unutrašnjosti te da će obilaziti najprivlačnija mjesta.
– Zadržat ćemo ozbiljan pristup temama i raditi turistički angažirane priče – pojašnjava urednik iz HRT-ova centra u Splitu Đuzel.
– To je emisija koja već itekako ima svoju publiku jer se emitirala kao Turistička klasa, ali od ove su sezone urednici pojačali nastojanja za većom prisutnošću na društvenim mrežama, pa je i naziv emisije prilagođen novoj, budućoj publici. Želimo našim gledateljima pokazati kako živjeti turizam, kako rasti uz tu perspektivnu gospodarstvu granu i graditi imidž na svjetskome turističkom tržištu“, ističe urednica emisije iz HRT-ova centra u Puli Senka Mošnja.
Senka MošnjaU prvoj emisiji, koja će se emitirati u petak 23. lipnja, ekipa će posjetiti poluotok Pelješac i otok Korčulu. Povod je zanimljiv – ondje su, naime, otvoreni novi turistički kapaciteti. Cilj je ljetnih polusatnih turističkih emisija izazvati pozitivne reakcije i potaknuti što više ljudi da pridonesu promjeni svijesti i aktivnomu osmišljavanju naše turističke budućnosti te ih potaknuti na razmišljanje o ulozi turizma danas i sutra.
Emisiju turizam.hrt gledatelji mogu pratiti svakoga petka na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) s početkom u 20.00, a bit će dostupna i s pomoću multimedijske usluge HRTi.

Foto: Press