fbpx

Triptih Izazovi života Stefana Milenkovicha i Zagrebačkih solista

Koncerti…

Izazovi životaViolinist Stefan Milenkovich i Zagrebački solisti, istinski glazbeni alkemičari, ponovno zajednički nastupaju u koncertnom triptihu Izazovi života, mini-turneji od tri koncerta koji se održavaju u Zagrebu, Varaždinu i Opatiji od 25. do 28. listopada 2017. godine s dobrotvornim ciljem potpore ranjivim skupinama mladih.
Vrhunske glazbene izvedbe koncertnog triptiha ‘Izazovi života’ kroz sve glazbene noći krasit će i zvuk violine iz umjetničke radionice Giovannija Battista Guadagninija iz 1783. godine. Ona će dodatno oplemeniti jedinstven i virtuozan Milenkovichev stil koji uživa plodnu karijeru solista, recitalista i komornoga glazbenika.
Stefan MilenkovichStefanova glazbena filozofija, kao i njegov životni stil, odražavaju istinsku definiciju eklektičnosti. Istraživanjem općeljudskog i glazbenog nasljeđa svojim iskustvom Milenkovich se nastoji izravno povezati s publikom i ponuditi joj poticajne, energične i uzbudljive izvedbe. Stefan je duboko privržen humanitarnim akcijama. 2002. godine primio je nagradu za humanitarne aktivnosti Lifting up the World With Oneness Heart. Sudjelovao je u brojnim gala koncertima pod pokroviteljstvom UNESCO-a u Parizu, uz umjetnike poput Placida Dominga, Lorina Maazela, Alexis Weissenberg i Yehudi Menuhina.
Zagrebački solisti, naš vrhunski gudački ansambl i besprijekorni ambasadori hrvatske glazbene umjetnosti, kroz šest su desetljeća održali preko 3500 koncerata oduševljavajući publiku na svim kontinentima i nastupajući u najvećim svjetskim centrima i najprestižnijim koncertnim dvoranama kao što su Musikverein u Beču, Concertgebouw u Amsterdamu, Royal Festival Hall u London, Berlin Philharmonic Hall.
Mala simfonija br. 10 u h-molu, Koncert za violinu u e-molu Felixa Mendelssohna, Carmen fantazija, Pabla de Sarasatea te Paganinijeva La Campanella samo su dio izvedbi koje će ovi vrhunski umjetnici podariti publici i zadovoljiti zahtjevne glazbene kritičare.

Foto: Press