fbpx

Izravan prijenos: Dodjela 31. Europske filmske nagrade – EFA

Sevilla…

HRT izravno prenosi dodjelu 31. Europske filmske nagrade (EFA)

filmske nagradeU subotu 15. prosinca 2018. godine, u terminu od 19.30 sati, na svom će Trećem programu (HRT-HTV3) izravno prenositi dodjelu 31. Europske filmske nagrade (EFA) koja se ove godine održava u Sevilli, u Teatro de la Maestranza.
Nagrade se dodjeljuju u 23 kategorije pri čemu se već znaju dobitnici nagrada u osam tehničkih kategorija.
To su filmovi Utoya – 22. srpnja za najbolji snimateljski rad, Hladni rat za najbolju montažu, Ljeto za najbolju scenografiju, 3 dana u Quiberonu za najbolju glazbu, Kapetan za najbolje oblikovanje zvuka, Granica za najbolje vizualne efekte te Dogman za najbolju kostimografiju i najbolju šminku, masku i frizuru.
Dobitnike u sljedećih deset natjecateljskih kategorija gledatelji će doznati tijekom svečanosti dodjele. To su kategorije europskog filma odnosno najboljega dugometražnog igranog filma, što je i središnja kategorija dodjele, zatim najbolje europske režije, europskog scenarija, europske glumice, europskog glumca, europske komedije, europskoga dugometražnog dokumentarnog filma, europskoga dugometražnog animiranog filma, europskoga kratkometražnog filma (svih rodova) te europskog otkrića.
filmske nagrade, Bosko PiculaU kategoriji europskog filma nominirano je pet naslova: poljska romantična drama Hladni rat (r. Pawel Pawlikovski) s ukupno pet nominacija na samoj dodjeli, talijanska kriminalistička drama Dogman (r. Matteo Garrone), švedski fantastični triler Granica (r. Ali Abbasi) i talijanska drama Sretni Lazzaro (r. Alice Rohrwacher), svaki s ukupno četiri nominacije te s ukupno tri nominacije belgijska drama Djevojka (r. Lukas Dhont).
Urednica prijenosa na HRT-u je Branka Papić, redateljica prijenosa je Sanja Aničić a za komentare u studiju zaduženi su Nenad Korkut i Boško Picula.

Foto: Press