fbpx

Kako misliš mene nema?! slavi svečanu 450. izvedbu

Zagreb…

Kako misliš mene nemaHit predstava Teatra EXIT Kako misliš mene nema?!, u režiji Ivice Boban, u nedjelju 15. prosinca proslavit će svečanu 450. izvedbu. Od premijere, 20. travnja 2007. godine, glumci Amar Bukvić i Filip Juričić kroz niz likova iz naše svakodnevice oduševljavaju ne samo zagrebačku publiku već i onu diljem Hrvatske i regije osvojivši za svoja glumačka ostvarenja niz nagrada.
Predstava je nastala iz ispitne produkcije iz glume i scenskog pokreta na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, a u njoj, prema riječima redateljice Ivice Boban, glumci putuju kroz niz svojih unutrašnjih i zamišljenih identiteta i pretvaraju ih alkemijom svoje igre u niz osoba, situacija, realnih i fantastičnih događaja koje prepoznajemo kao naše vlastite, kao stvarnost koja nas okružuje i koju u svom apsurdu, konfliktu i dramatičnosti živimo.
O predstavi Kako misliš mene nema?!
– Kroz dva sata “nabrijane” farsične i iskrene, kalamburične i dramatične, istodobno smiješne i gorko-tužne igre, glumci putuju kroz niz svojih unutrašnjih i zamišljenih identiteta i pretvaraju ih alkemijom svoje igre u niz osoba, situacija, realnih i fantastičnih događaja koje prepoznajemo kao naše vlastite, kao stvarnost koja nas okružuje i koju u svom apsurdu, konfliktu i dramatičnosti živimo. Igrom visoke energetike, virtuoznosti i sposobnosti glumačke transformacije predstava ispituje osobne i društvene maske i kontra maske, lažne i istinske vrijednosti i granice životne i scenske realnosti i fikcije, Ivica Boban, redateljica.

NAGRADE:
NAGRADA HRVATSKOG GLUMIŠTA, 2007.
Amar Bukvić – Nagrada hrvatskog glumišta 2007. za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina
DANI SATIRE, 2007.
Amar Bukvić i Filip Juričić – dobitnici ravnopravnih glumačkih nagrada Zlatni smijeh na 31. Danima satire, Zagreb 2007.
ZLATNI LAV, 2007.
Amar Bukvić i Filip Juričić – nagrada za najbolje glumce 8. međunarodnog festivala komornog teatra Zlatni lav, Umag 2007.
MOSTARSKA LISKA, 2009.
Velika mostarska liska publike za najbolju predstavu u cjelini – festival Mostarska liska 2009.
Amar Bukvić i Filip Juričić – Velika mostarska liska za najboljeg glumca
FESTIVAL MLADOG GLUMCA, 2009.
Amar Bukvić i Filip Juričić – jednoglasna specijalna nagrada žirija za inventivnost i maštovitost u razradi likova i odličan primjer angažiranog teatra – Banja Luka 2009.
XV. MEĐUNARODNI FESTIVAL GLUMCA, NIKŠIĆ, 2018.
Grand Prix za najbolju mušku ulogu dodijeljen je Amaru Bukviću za ulogu u predstavi Kako misliš mene nema?!
Grand Prix za najbolji partnerski odnos na sceni dodijeljen je predstavi Kako misliš mene nema?!

Foto: Press