fbpx

Izložbe i promocija zbirke: Ljubavi iz Lovanjskog sokaka

Ljubavi iz Lovanjskog sokaka

U četvrtak 28. listopada u 19,00 sati, u organizaciji GK Joza Ivakić, na programu je otvorenje izložbe i promocija zbirke poezije Ljubavi iz lokvanjskog sokaka Dubravka Duića Dunje.

Ljubavi

Pjesme iz zbirke na kraju svih traženja i čišćenja nude kao izlaz, kao uvjerenje i životni postulat – LJUBAV. Većina je pjesama nastala u autorovim različitim raspoloženjima i različitim vremenima.

Iako, kao po navici, naše poimanje ljubavi sjeckamo na razne vrste – prema ženi, rodnom kraju… autor svojim pjesmama iskazuje što za njega znači ljubav u punom smislu te riječi. Ljubav je za njega neraskidiva cjelina sazdana od nekoliko riječi: žena, majka, Dunav i Slavonija.

Autor će već prvom pjesmom zbirke nazvanom Lokvanjski sokak, ukazati na svoj poseban poetski izričaj, ali i na prostor kojemu će se vraćati gotovo u svim pjesmama.

Završetak jedne ljubavi izreći će stihom: “Tu ljubavi više nema, vrijeme je da odem / Niz lokvanjski sokak…“ ili, kao u pjesmi Tebi, stihovima: “K’o da na cipelama imam žitko blato / Svih mojih slavonskih sokaka!“

“Ne diraj me dok otvorenih očiju sanjam,
to po barama mog djetinjstva karase ganjam!
Ne diraj me, molim Te!
Baš zato, kad odlutam, što me ne diraš – baš zato volim Te!“

Gosti: ŽVS Lira Vinkovci i Smail Gagić, klarinet

Foto: Press