fbpx

Epski glazbeni dvoboj Filharmonije i rock benda

Off ciklus…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

dvoboj Filharmonije i Rock BandaU petak, 15. ožujka 2019. godine na najnovijem koncertu Off ciklusa Zagrebačke filharmonije, očekuje nas nešto što se na viđa svaki dan. Jer kada te večeri najbolji zagrebački klasičari stanu na ‘bojno polje’ nasuprot vrhunskih rockera, pozornica dvorane Lisinski pretvorit će se pravi glazbeni ring. – A glazbeni dvoboj moći će početi!
Prvo će klasičari izvesti stavak iz suite Slike s izložbe, a onda će rockeri predstaviti svoju verziju toga istog stavka. Potom će se u Promenadi klasičarima pridružiti rockeri, pa će se onda klasičarima i rockerima pridružiti solo klavir, a klasičarima zatim udaraljkaši…
I tako redom, u svim kombinacijama koje možete zamisliti – sve do veličanstvenog finala i Velikih vrata Kijeva!
Da će to biti prava eksplozija glazbe garantira Zagrebačka filharmonija pod vodstvom njezina šefa dirigenta Davida Danzmayra, ali i rock band koji se sastoji od vrhunskih instrumentalista kao što su Matija Moslavac, Berislav Arlavi, Boris Novak i Renato Palatinuš.
Kako bi ova ni po čemu svakodnevna izvedba bila još spektakularniji, filharmoničarima i rockerima na pozornici pridružit će se i naš prvorazredni klasični pijanist Filip Fak, ali i ekipa udaraljkaša iz Orkestra Dobre vibracije.
Aranžmane za rock band priredio je Marin Rabadan.
dvoboj Filharmonije i Rock BandaA da doživljaj bude potpun, za ovaj “epski glazbeni dvoboj” odabrano je remekdjelo “najvećeg rockera među klasičarima” – kontroverznog ruskog skladatelja Modesta Petroviča Musorgskog – djelo koje obožavaju klasičari, ali ga zbog brojnih obrada vole i ljubitelji popa (Michael Jackson), rockeri (Emerson, Lake and Palmer), elektroničari (Tomita, Tangerine Dream) i metalci (Mekong Delta, Armored Saint).
Bit će to najneobičniji “glazbeni dvoboj” koji ste ikad vidjeli!
Pitate li se tko će na kraju izaći kao pobjednik, odgovor je jasan: Svi vi koji ćete u petak 15.ožujka 2019. godine isključiti probleme, a uključiti – dobru glazbu!

Foto: Press