fbpx

Barakude: Priča o uspjesima hrvatske vaterpolo reprezentacije

Zagreb…

Na programu Hrvatske radiotelevizije dokumentarni film Barakude

BarakudeVečeras u 20.30 sati je na rasporedu vaterpolska poslastica, utakmica Hrvatske i Srbije u polufinalu Europskog prvenstva u Barceloni. A Hrvatska radiotelevizija, u subotu 28. srpnja 2018. godine s početkom u 20.05 sati, na Drugom programu (HRT – HTV2) prikazuje dokumentarni film Barakude, priču o uspjesima hrvatske vaterpolo reprezentacije.
Vaterpolo je sport koji je Hrvatskoj priskrbio najveći broj trofeja u 2012. godini: Europsko prvenstvo, Svjetsko prvenstvo, olimpijsko zlato. A to je i vrijeme kada su Ratko Rudić i nekoliko dugogodišnjih igrača, uključujući i kapetana, morali otići. Sve je moralo krenuti ispočetka, sve osim žudnje igrača da ostanu na vrhu svijeta. Ova želja i nadalje ostaje prisutna i jednako je jaka. Uz Josipa Pavića, novog kapetana, i Ivicu Tucaka, novog trenera, počinju iznova. No, to nije tako jednostavno. Igrajući s Crnom Gorom u Zagrebu, razbijaju svoj pobjednički niz. Ali kad pobijede istog protivnika u Kotoru, sve se mijenja.
BarakudePeter Radovich Jr., producent i redatelj nagrađivan Emmyjima, radio je na svim većim sportskim događajima emitiranim na američkoj televiziji, uključujući Olimpijske igre, Super Bowl, Wimbledon i NBA finale. Osim TV prijenosa sportskih događaja, Radovich je producirao i niz programa pod nazivom Unutar NFL, ikone američke sportske televizije. Dokumentarni film Barakude sniman je dvije godine na više od dvadeset različitih lokacija. U njemu sudjeluju: Ivica Tucak, Josip Pavić, Pero Kuterovac, Ivan Asić, Sandro Sukno, Paulo Obradović Medo, Nikša Dobud, Maro Joković, Andro Bušlje, Petar Muslim i Ratko Rudić.
Redatelj je Peter Radovich Jr., scenaristi Peter Radovich Jr. i Mirjana Mia Pećina, direktor fotografije Ivo Biočina, a montažer Andrew Stern. Dokumentarni film Barakude možete gledati u subotu 28. srpnja na Drugom programu Hrvatske radiotelevizije (HRT – HTV2) u 20.05 sati.

Foto: Press