fbpx

23. festival sporta i rekreacije Homo si teć

Rijeka Run…

Homo si teć– Od samih početaka Homo si teć je imao naglašenu humanitarnu notu, a ove se godine prikupljena sredstva doniraju Društvu za dječju kirurgiju Kantrida, kako bi se pripomoglo edukaciji kirurga iz Dječje bolnice Kantrida – najavio je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, uz želju da se i ovoga puta čim više Riječana odazove pozivu na sudjelovanje u humanitarnoj akciji, ali i rekreaciji u centru grada koji će taj dan biti zona bez prometa.
Molo longo trkOrganizatori festivala sporta i rekreacije Homo si teć – Rijeka Run na konferenciji za medije najavili su 23. izdanje manifestacije, koje će kroz tri predstojeća vikenda ponuditi čak 10 utrka, promociju sportskih i rekreativnih udruga s područja PGŽ te neizostavnu humanitarnu akciju.
Festival 30. ožujka u 10.00 sati otvara utrka po Trsatskim stubama 539 skok, nastavlja ga utrka popularnom riječkom šetnicom Molo longo trk 6. travnja, te potom u velikoj završnici donosi 8 utrka: 18. Riječki polumaraton, 4. Riječki maraton, utrka štafeta 3x7km, Desetka powered by Heineken 0.0., Erste Petica, najmasovnija utrka građana Homo si teć, dm mići trk za vrtićarce i njihove roditelje te Memorijalna utrka Milke Milinković za slabovidne osobe i osobe s invaliditetom.

Foto: Press