Besplatan edukativni kamp – Međunarodni tjedan mladih
Piše: redakcija On 5 kol., 2016 At 05:01 PM | Categorized As Događanja | With 0 Comments

Impress…

U tijeku je najbolji nacionalni projekt u kategoriji ‘European Charlemagne Prize’

Međunarodni tjedan mladihPrva sredina kolovoza odjekuje glasom mladih. Udruga za promicanje pozitivne afirmacije mladih u društvu ‘Impress’ Daruvar već 6. godinu u nizu organizira Međunarodni tjedan mladih. Ovaj projekt proglašen je najboljim nacionalnim projektom za mlade u konkurenciji za nagradu ‘Charlemagne’ i kao takav je primio priznanje Europskog parlamenta i Nacionalne zaklade Karlo Veliki. Priznanje je predstavnicima Udruge ‘Impress’ Tanji Herceg i Dubravku Šoparu dodijelio predsjednik Europskog parlamenta, Martin Schulz čime je Udruzi i svim mladima koji iz godine u godinu požrtvovno i nesebično sudjeluju u pripremi i organizaciji projekta iskazana velika čast.
Međunarodni tjedan mladihManifestacija čiji su kreatori mladi ljudi ove je godine još veća i bogatija sadržajem. Program se održava od 01. do 13. kolovoza na atraktivnim lokacijama Grada Daruvara i Športsko rekreacijskog centra Kukavice i kao takav okuplja 10 zemalja. U program su uključeni mladi iz Hrvatske, Grčke, Moldavije, Austrije, Velike Britanije, Turske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Rumunjske i Italije, dok će na besplatnom edukativnom kampu biti će 60 sudionika koji su odabrani u konkurenciji od 90 prijavljenih.
Kroz sudjelovanje na kampu mladi će proći kroz različite radionice i aktivnosti od kojih izdvajamo: prevencija ovisnosti, osnove demokracije, diskriminacija, ljudska prava, volonterizam, društveno siromaštvo, europsko zajedništvo, komunikacijske vještine, umjetničke radionice, sportske aktivnosti i brojni drugi sadržaji.
U sklopu projekta biti će organizirana i događanja koja su otvorena za sve zainteresirane građane od kojih treba izdvojiti okrugli stol na temu Mladi-ulaganje u budućnost koji će se održati 11. kolovoza 2016. godine, a na kojemu će mladi o navedenoj temi razgovarati s predstavnicima regionalnih i lokalnih samouprava.
Međunarodni tjedan mladih12. kolovoza 2016. godine kao poklon građanima Grada Daruvara mladi na Glavnom gradskom trgu organiziraju građansku akciju u trajanju od 10 do 13 sati gdje će svi zainteresirani građani moći sudjelovati plesnim aktivnostima, umjetničkim radionicama, masažama, učenju stranih jezika, predstavljanu zemalja i organizacija sudionika projekta i mnogim drugim aktivnostima koje će u potpunosti biti besplatne za sve zainteresirane građane. Nastavak programa očekuje se od 20 sati pa sve do 24 sata na Termalnom vodenom parku Aquae Balissae u Daruvaru gdje će biti osiguran besplatan ulaz svim građanima koje očekuje nastup Tamburaša mjeseca i rock banda Besplatno piće, modna revija, nastup mažoretkinja i igrokazi koje će mladi pripremiti na kampu.
Završetak kampa biti će 13. kolovoza 2016. godine kada će sudionici kampa imati evaluaciju cijelog projekta te će se donijeti zaključci o tome kako u svojim sredinama mogu primijeniti znanja i sposobnosti koje su stekli na kampu, kako će usvojena znanja i sposobnosti prenijeti na druge mlade i ostale građane, te koje su akcije potrebne kako bi se stanje u sredinama iz kojih potječu promijenilo na bolje, a sve u cilju boljeg razumijevanja potreba mladih i njihovih potreba unutar zajednice.
Manifestacija nudi zaista raznolike sadržaje u kojima svatko može pronaći nešto za sebe, te je jedinstvena prilika u kojoj mladi 13 dana potpuno besplatno uče, razvijaju i poboljšavaju nove i već stečene sposobnosti, upoznaju nove ljude, stječu nova prijateljstva i mijenjaju svoju okolinu nabolje.

Foto: Press

comment closed