Komunalac i mladi sportaši: Zavrtimo otpad!
By redakcija On 16 ožu., 2017 At 03:38 PM | Categorized As Događanja | With 0 Comments

Samobor…

Zavrtimo otpad i na sportskim terenima!

Zavrtimo otpadU populariziranje akcije ‘Zavrtimo otpad!’, samoborski Komunalac je odlučio uključiti i naše mlade sportaše te im osigurati dresove s natpisom i vizualnim identitetom ove svoje akcije, koja za cilj ima proširiti mogućnosti, ali i svijest o sve potrebnijem i svrhovitijem recikliranju otpada.
Tako su nove dresove, u vrijednosti 75.000 kuna, u četvrtak, 16. ožujka, na prigodnoj svečanosti održanoj u prostorijama Komunalca, direktor Ivica Karoglan i zamjenik gradonačelnika Željko Stanec predali predstavnicima sportskih klubova košarkaša KK Samobor, nogometaša NK Samobor, NK Zrinski, NK Bregana, NK Klokočevec, NK Galgovo, NK Rakov Potok, streličara iz Streličarskog kluba Samobor i rukometašica ŽRK Samobor.
Zavrtimo otpadGrad Samobor jedan je od rijetkih velikih gradova koji je uspio sanirati svoje najveće odlagalište otpada, ono na Trebežu, na kojem će u dogledno vrijeme niknuti kompostana i sortirnica otpada. No, ostaje problem deponiranja ostalog mješovitog otpada, odnosno pravog smeća, čije količine nastoje sustavno smanjivati. Samoborski Komunalac već duže vrijeme bavi se tim problemom, a iz naše gradske komunalne tvrtke potekla je jedinstvena akcija, ali i gotov proizvod koji će građanima olakšati odvojeno prikupljanje korisnog otpada.
Tako se najprije krenulo s podjelom kompostera za odlaganje biorazgradivog komunalnog otpada svim građanima u gradskim četvrtima koji su se prethodno putem anketnog listića izjasnili da žele preuzeti komposter. Ukupno je podijeljeno 1300 kompostera po kućanstvima, a akcija se nastavlja provoditi na širem području Grada Samobora.
U ljeto 2016. godine pokrenuta je i akcija pod nazivom ‘Zavrtimo otpad!’, s ciljem odvojenog prikupljanja otpada u zajedničkim prostorima višestambenih zgrada na području Samobora i Bregane. Riječ je o jedinstvenom žičanom boksu s vrtuljkom, u kojem se nalaze četiri posude za odvajanje otpada u jednom dijelu, te kontejner za miješani komunalni otpad u drugom dijelu boksa, koji ima mogućnost zaključavanja.
U planu je ovakav način odvojenog prikupljanja otpada proširiti na Tržnicu, sve javne ustanove Grada Samobora, u odgojno–obrazovne, vjerske, socijalne i zdravstvene ustanove, te na sve pravne osobe na području Grada.

Foto: Press

comment closed