fbpx

Berlinale Special: Simfonija velegrada u kinu Tuškanac

Zagreb…

U kinu Tuškanac Berlinale Special 2019 – festival suvremenog njemačkog filma

Berlinale SpecialOd 17. do 21. listopada u kinu Tuškanac održat će se Berlinale Special 2019 – festival suvremenog njemačkog filma u organizaciji Goethe-Institut Kroatien koji donosi sedam naslova s najprestižnijeg njemačkog filmskog festivala. Od novih naslova redatelja poput Floriana Henckela von Donnersmarcka, Andreasa Dresena ili Caroline Link, do najintrigantnijih ovogodišnjih debitanata, očekuju nas nagrađivani i uzbudljivi filmovi.
Za otvorenje ovogodišnjeg Berlinale Speciala u suradnji s partnerima iz Goethe-Instituta Kroatien priredili smo jedinstveni glazbeno-filmski spektakl pod nazivom Kinofonija! U četvrtak, 17. listopada u 20 sati održat će se projekcija glasovitog nijemog filma Berlin, simfonija velegrada (Walter Ruttmann, 1927), uz glazbenu pratnju nagrađivanog i popularnog hrvatskog kvarteta Chui, koji će posebno za ovu priliku uživo izvesti originalnu prateću glazbu.
Berlinale SpecialChui je hrvatski kvartet koji njeguje ponešto drugačiji pristup jazzu. Spoj suvremene klupske plesne glazbe u kombinaciji s jazzom, elektronikom i beskompromisnim pristupom osigurao je Chuijevcima već s prvim albumom („Chui”, Dancing Bear 2012.) kultni status na hrvatskoj glazbenoj sceni. Krajem 2013. objavljuju i drugi album “The Second Arrival”, koji dobiva brojne pohvale glazbene kritike i publike.
Berlinale SpecialTrećim cijenjenim izdanjem 2015. godine pod nazivom “Third Sun From The Stone” bend osvaja titulu domaćeg albuma godine na gotovo svim top-listama, što dosad nije pošlo za rukom ni jednom jazz-sastavu u Hrvatskoj. U suradnji s Jazz orkestrom Hrvatske radiotelevizije, Chui je 2017. godine snimio album „Chui ovu glazbu”, zahvaljujući kojem su rasprodali niz koncerata.
Uz to, bend je iste godine snimio pjesmu s hrvatskom glazbenom divom Josipom Lisac, koja je u brojnim medijima proglašena pjesmom godine. Album „Chui ovu glazbu” donio je Chuijevcima i dva Porina za najbolji jazz-album i najbolju jazz-izvedbu. Konačno, bend je nedavno izdao novi singl „Pogledaj”, kao najavu za album „Iz kapetanovog dnevnika“ koji je upravo izašao i već pokupio briljantne ocjene glazbene kritike!
Berlin, simfonija velegrada (Walter Ruttmann, 1927), ritmički je i vizualno impresivan dokumentarno-eksperimentalni film koji u avangarističkom montažnom stilu panoramski prati život Berlina od jutra do večeri, prikazujući grad kao živi organizam, nižući prizore iz različitih područja gradskog života te time predstavljajući trajan i autentičan prikaz weimarskog Berlina, a sjajni Chuijevci su pripremili svoju glazbenu interpretaciju!
– Vidimo se u kinu Tuškanac u četvrtak, 17. listopada u 20.00 sati na ovom jedinstvenom glazbeno-filmskom događaju – poručuju organizatori.

Foto: Press