fbpx

Solarna autobusna stanica u Samoboru: Punjenje mobitela, WI-FI…

Pametno rješenje…

Solarna autobusna stanicaGrađani Samobora od sada će lakše obavljati svoje svakodnevne aktivnosti jer će svoje mobitele moći puniti i dok čekaju autobus. Naime, Grad Samobor uložio je u novo pametno rješenje, solarne autobusne stanice koje su postavljene na dvije najfrekventnije lokacije u gradu, u samom centru te u Južnom naselju.
Ovakve autobusne stanice omogućavaju punjenje mobitela i tableta te korištenje WI-FI mreže (bit će aktivirana kroz nekoliko dana), a osvijetljene su LED rasvjetom.
Riječ je o hrvatskom proizvodu koji je inovacija na polju očuvanja okoliša i povećanja kvalitete života.
Solarna autobusna stanicaOsim solarnih autobusnih stanica, Grad Samobor postavio je tri energetski neovisne pametne klupe koje pružaju razne informacije, mogu puniti mobitele i tablete, imaju ugrađen hotspot, a noću služe i kao gradska rasvjeta.
– Među prvim gradovima, Samobor je postavio i punionicu za električna vozila, a uskoro će na području cijeloga grada rasvjetna tijela biti zamijenjena LED rasvjetom.
Grad Samobor također koristi GIS sustav i platformu E-ceste, a u skorije vrijeme planira se daljnji razvoj tog sustava, uključujući i sustav nekretnina, kao i nova, moderna rješenja koja će unaprijediti komunikaciju Gradske uprave s građanima – poručuju iz Samobora.

Foto: Press – Solarna autobusna stanica