Lado u Puli: Spoj materijalne i nematerijalne baštine u godini kulture
By redakcija On 5 srp., 2018 At 11:23 AM | Categorized As Događanja, LifeStyle, Moda, Reportaže | With 0 Comments

Pula…

LADOJarebica, lepa ftica, kam si odletela? Kam si skrila svoja lica, kaj su me veselila? – uvod je u pjesmu kojom je Kristina Opačić Vrućina, solistica Ansambla LADO, započela predstavljanje najvećeg spektakla kulture koji se održava 6. srpnja u pulskoj Areni.
Dva kulturna giganta, jedan materijalne, a drugi nematerijalne hrvatske baštine spojit će se sutra, 6. srpnja, u slavlju Europske godine kulture. Više od pedeset umjetnika Ansambla LADO u osvit kada se vesele sedamdesetoj obljetnici postojanja u pulskoj će Areni od 21 sat predstaviti svoj najnoviji cjelovečernji program Ideju regruti.
LADOProgram je inspiriran običajima odlaska mladića u vojsku kojim Ansambl po prvi put u svojoj povijesti predstavlja tradicijsku baštinu otoka Cresa i Murtera, kao i moravskih Hrvata. Program umjetnički potpisuje Andrija Ivančan. Publika će uz vrhunski spektakl kulturne baštine i vrsne izvedbe umjetnika Lada uživati i u bogatoj scenografiji te inspirativnoj animaciji koja će pratiti svaku izvedbu kako bi se još vjerodostojnije prikazao život ljudi i stari običaji. Animacije potpisuje Alen Vuković, a scenografski i organizacijski dio Meritum komunikacije.
Program su detaljno predstavili Krešimir Dabo, ravnatelj Ansambla LADO i Nikola Mujdžić Reščić. Ulaznice se mogu kupiti na www.ticketshop.hr te na svim prodajnim mjestima, a detaljne informacije potražite na www.ladoupuli.com.

Foto: Press – Danijel Bartolić

comment closed