fbpx

Lara Cvjetko: Još uvijek ne mogu vjerovati da sam osvojila zlato!

Europsko prvenstvo…

Lara Cvjetko– Još uvijek ne mogu vjerovati da sam osvojila zlato! Došla sam u Litvu bez pritiska ili očekivanja, ali svaki sportaš razmišlja o medalji. Nakon što sam prošla iznimno jako četvrtfinale (Steele, GBR, kazne 2-3), uz teško finale, evo i europskog zlata – s osmijehom na licu rekla je Lara Cvjetko.
Hrvatska judašica Lara Cvjetko (do 57 kg) upotpunila je odličan vikend za hrvatski judo na Europskom kadetskom prvenstvu te je donijela još jedno europsko zlato i naslov europske prvakinje!
U Kini je Barbara Matić osvajala broncu, a u trenutku još jednog europskog zlata izbornik Vladimir Preradović se javio porukom:
– Za budućnost ne trebamo brinuti, imamo ogroman potencijal, koji sad treba pametno razvijati.
Lara CvjetkoZa potvrdu toga pobrinula se Samoborka Lara Cvjetko, koja je sa 16 godina zasjela na europski tron.
Pod vodstvom trenera Matije Frlića (JK Profectus) Cvjetko je wazarijem prošla Kallinger (AUT), ipponom Afyonlu (TUR), već spomenutu Steele, u polufinalu wazarijem Perišić (SRB) i u finalu ipponom Fusco (ITA).
– Još uvijek sam bez riječi, nevjerojatan osjećaj je biti na vrhu. Ovo je treći puta da je pobijedila Fusco i jednostavno smo nakon polufinala rekli: Idemo po to zlato – rekao je Frlić.
Još jedna članica samoborskog Profectusa je imala priliku doći do medalje. Helena Vuković (preko 70 kg) je u borbi za broncu izgubila od Rollwage (GER), ali je još jednom pokazala da je u samom vrhu europskih kadetkinja.
Lorena Štengl i Anđela Violić (obje do 70 kg) su s po jednom pobjedom završile na 9. mjestu, dok su Katarina Krišto (do 63 kg), Bruno Katić (do 90 kg), Filip Miljević (preko 90 kg) i Luka Violić (preko 90 kg) završili bez plasmana.

Foto: Press