fbpx

Lino Červar: Mi se moramo maksimalno mobilizirati

Jedva čekam da počne prva utakmica s Japanom, rekao je Lino Červar

– Jako je složeno natjecanje, odnosno uvjeti, ali drago mi je da se dečki polako prilagođavaju i jedva čekam da počne prva utakmica s Japanom. Znate da imamo tri upitnika, Šego se naknadno priključio, imamo problem s Karačićem kao što znate, i tu je još Cindrić. Mi ćemo večeras objaviti 16 igrača koji će sutra nastupiti protiv Japana, a ono što je sad izvjesno je da neće nastupiti Karačić, a jednako tako, najvjerojatnije i Šego. Ne smijemo nikako sebi dozvoliti da mislimo da će utakmica biti laka. Mislim da su oni jedna reprezentacija u dizanju, domaćini Olimpijskih igara, uigrani su. Mi se moramo maksimalno mobilizirati, jer su iznimno pokretljivi, dosta anticipiraju u dubini, imaju dvije sjajne obrane, tako da moramo biti jako oprezni – rekao je izbornik hrvatske muške seniorske reprezentacije Lino Červar.

Lino Červar

Izbornik Lino Červar do prvog susreta s Japanom, 15. siječnja, ima jednu posebnu zadaću, mentalno pripremiti igrače na ono što ih očekuje u Egiptu na terenu, najprije dvorane Borg El Arab u Aleksandriji, a kasnije u drugom, a nadamo se i završnom krugu u Kairu. Jako je bitno da svi ostanu zdravi, da se maksimalno čuvaju i poštuju stroge upute naših liječnika, ali i domaćina.

David Mandic

Jer iskustva drugih reprezentacija, pokazuju da samo jedan zaraženi može unijeti potpuni nemir u ekipu i srušiti sve ono što je pomno građeno nekoliko mjeseci.

Foto: Press – HRS