fbpx

Matija Dedić – Novi album Male ljubavi (…susreti)

11 skladbi…

Odabravši među jedanaest pjesama neke od ključnih, poznatih i skrivenih predložaka, autorskih pjesama i reinterpretacijom istih postigao je efekt prirodnog nastavka albuma ‘Matija svira Arsena’…, zapisao je glazbeni kritičar Hrvoje Horvat u knjižici albuma

Matija DedićVodeći pijanist i jazz glazbenik na ovim prostorima, Matija Dedić, snimio je novi album – ‘Male ljubavi (…susreti)’. Na albumu je 11 skladbi, a specijalni gost je svjetski poznata harmonikašica Merima Ključo, a pridružili su im se još Stanislav Kovačić na čelu, Alen Svetopetrić na basu i Silvio Pasarić na gitari. Upravo Merimina i Matijina interpretacija legendarne skladbe Zdenka Runjića ‘Potraži me u predgrađu’ odabrana je za prvi singl koji najavljuje album na kojem se još nalaze interpretacije klasika Arsena Dedića kao što su ‘Odlazak’, ‘Otkako te ne volim’, ‘Vraćam se’, ‘O, mladosti’ i ‘Što me čini sretnom’, Zlatan Stipišića ‘Divji cvit’, Kemala Montena ‘Nije htjela’, još jedan Runjićev evergreen ‘Molitva za Magdalenu’ te ‘Što te nema’ i ‘Kradem ti se u večeri’.
Album su snimali Silvio Pasarić i Domagoj Perišić, za miks bio je zadužen Silvio Pasarić, a za mastering Domagoj Perišić. Produkciju potpisuju Silvio Pasarić i Matija Dedić. Fotografije na albumu potpisuje Ivo Dunat, a sjajno likovno oblikovanje Ana Nikolić Baće.
Matija Dedić– Odabravši među jedanaest pjesama neke od ključnih, poznatih i skrivenih predložaka, autorskih pjesama i reinterpretacijom istih postigao je efekt prirodnog nastavka albuma ‘Matija svira Arsena’ kojeg je, složit ćemo se, bilo prilično teško proslijediti idućim projektom. A koji pak, jer govorimo o glazbeniku sklonom avanturama, krije neke važne pomake, ‘dodatke’ i vrhunsku svirku u nekim drugačijim registrima… A upravo je imaginacija i naslućivanje, pored konkretne svirke, ono što razlikuje glazbu za jednokratnu upotrebu i onu koja otvara neke drugačije, neomeđene prostore koji ne podliježu uobičajenoj kategorizaciji. Matija Dedić odavno je sam svoja kategorija, preciznije, više njih – zapisao je glazbeni kritičar Hrvoje Horvat u knjižici albuma. Za singl je snimljen i spot pod redateljskom palicom Dinka Pasinija. Podsjetimo, Matija Dedić je za album ‘Matija svira Arsena’, koji je bio najprodavaniji album u 2016. godini, osvojio pet Porina (uključujući i za Album godine) te ove godine osvojio dva Porina i za DVD izdanje ‘Matija svira Arsena – Live in ZKM’, uz Porin za najbolju izvedbu jazz glazbe sa Šimunom Matišićem.

Foto: Press