fbpx

Sve je spremno za MC Plus Zagreb Winter Cup

Zagreb…

Uskoro počinje futsal turnir godine – MC Plus Zagreb Winter Cup

Zagreb Winter CupU prostorijama NC Šalata održala se konferencija za medije uoči početka četvrtog izdanja Zagreb Winter Cupa, najjačeg futsal turnira za žene u regiji te najmasovnijeg u kategorijama U-17, U-19 i U-21 koji će se održati od 22. prosinca 2017. do 14. siječnja. 2018. godine.
– Ponosan sam jer turnir iz godine u godinu raste. Ove godine, na traženje samih igrača, uveli smo dodatnu kategoriju za igrače do 21 godine starosti, a posebno nas veseli što je i ovogodišnji turnir međunarodnog karaktera. Na ženski dio turnira ponovno dolaze najjača imena iz cijele regije te će i ove godine turnir biti jači nego što je samo prvenstvo Hrvatske u futsalu – izjavio je predsjednik Organizacijskog odbora turnira, Vedran Prga.
Konferenciji su prisustvovale i malonogometašice Petra Lerotić te Gabrijela Gaiser koje su prošle godine s ekipom ŽMNK MC Plus osvojile turnir u ženskoj kategoriji, a ujedno su i aktualne prvakinje Hrvatske u futsalu.
Zagreb Winter Cup– Nadamo se da ćemo uspjeti obraniti naslov pobjednica Zagreb Winter Cupa. Od samih početaka ovaj turnir znači puno za ženski futsal. Zahvaljujući njemu i još nekoliko sličnih projekata, ponukalo se HNS da pokrene Prvu HMNL za žene. Zagreb Winter Cup raste iz godine u godinu i mislim da ima najveću razinu kvalitete, kako u organizacijskom, tako i u igračkom smislu. Organizatori se trude svake godine turnir dovesti na veću razinu, a to im i uspijeva – izjavila je Petra Lerotić, dvostruka osvajačica turnira.
– Svaki turnir ima veliki značaj i doprinos za ženski futsal, ali ovaj je poseban. Naime, na MC Plus Zagreb Winter Cupu sudjeluju i inozemne ekipe, prvakinje Slovenije i jedna ekipa iz Beograda, a to sve podiže ovaj turnir na jednu višu razinu – rekla je Gabrijela Gaiser, igračica ŽMNK MC Plusa.
A za izbornika reprezentacije turnira izabran je Korab Morina, jedan od najboljih hrvatskih malonogometaša, koji je uoči početka turnira naglasio kako ta uloga neće biti laka. Naime, najboljim pojedincima turnira u revijalnoj utakmici suprotstavit će se seniori vrlo jakog MNK Olmissum iz Omiša.
– Izuzetna mi je čast da sam ponovno dobio priliku biti izbornik reprezentacije turnira. Nadam se da ćemo skupiti najbolje dečke koji igraju na turniru i pokazati se u dobrom ruhu. Što se tiče naših protivnika, MNK Olmissum, znamo dobro da se radi o odličnoj ekipi koja ima visoke ambicije i njihov cilj je da uđu u Prvu HMNL. Znamo da njihov predsjednik jako puno ulaže u momčad tako da očekujemo jednu dobru utakmicu i nadamo se pobjedi.
– Četvrto izdanje turnira privuklo je najveći broj ekipa do sada, a posebno nas veseli sve veći interes za ženski futsal turnir. Probili smo granicu od 100 ekipa te vjerujemo kako će svi sudionici i ove godine sa Zagreb Winter Cupa otići zadovoljni. Svake godine uvodimo novine u turnir pa ćemo ove godine imati i mobilnu aplikaciju za praćenje svih događanja na turniru – zaključio je konferenciju za medije Vedran Prga.
Turnir će se održati u dvoranama NC Šalata i ŠRC Megaton, dok će se polufinalne i finalne utakmice odigrati 13. i 14. siječnja u Sportskom centru Lučko.

Foto: Press