fbpx

Diana – Biografska drama u povodu dvadesete obljetnice njezine pogibije

TV…

Naslovnu ulogu tumači Naomi Watts, a scenarij je napisan prema knjizi Kate Snell, naslovljenoj Diana: Her Last Love

DianaU povodu dvadesete obljetnice pogibije princeze Diane, Hrvatska radiotelevizija na Prvome programu Hrvatske televizije u subotu 2. rujna 2017. godine s početkom u 13.15 sati prikazuje biografsku dramu Diana koja nas upoznaje s posljednjim dvjema godinama njezina života. Naslovnu ulogu tumači Naomi Watts, a radnja filma počinje razvodom od Charlesa, princa od Walesa, te vezom s pakistanskim kirurgom dr. Hasnatom Khanom (Naveen Andrews) u kojega se zaljubila.
DianaFilm prati Dianina putovanja u Angolu i angažman u kampanji protiv mina, kao i putovanja u Australiju, Pakistan, New York, Bosnu i Hercegovinu, Italiju te Pariz. Dianino druženje s Egipćaninom Dodijem Fayedom bio je pokušaj da Khana učini ljubomornim, a sve je završilo kobnom automobilskom nesrećom 31. kolovoza 1997. godine u Parizu, u kojoj je uz nju poginulo još dvoje ljudi, među kojima i Fayed. Scenarij je napisan prema knjizi Kate Snell, naslovljenoj Diana: Her Last Love.
Biografsku dramu Diana bit će moguće pratiti i na mobilnim uređajima, tabletima i računalima s pomoću multimedijske usluge HRTi.

Foto: Press