Mirko Alilović ispao iz momčadi, zamjena Ivan Pešić
By redakcija On 16 sij., 2018 At 01:17 PM | Categorized As Događanja, Sport, Sportske minute | With 0 Comments

Split…

Na golu Hrvatske u utakmici protiv Švedske, Mirka Alilovića zamijenit će Ivan Pešić

Mirko AlilovićPrvi golman reprezentacije Mirko Alilović započeo je prve dvije naše utakmice na Europskom prvenstvu u statusu prvoga golmana, a u drugoj utakmici protiv Islanda njegova rezervni vratar Ivan Stevanović posebno se istaknuo obranama u drugom poluvremenu, a nakon što je Mirko Alilović u prvom dijelu utakmice imao samo jednu obranu. A izbornik reprezentacije, Lino Červar, jučer je nakon održanog treninga izvršio pravo i na drugu zamjenu igrača na prvenstvu. Tako će na golu Hrvatske u utakmici protiv Švedske Mirka Alilovića zamijeniti Ivan Pešić. Ovim potezom izbornik Lino Červar, za treću utakmicu protiv Švedske iskoristio je i drugu moguću zamjenu, prva je bila zamjena ozlijeđenog kapetana Duvnjaka te je pozvao u prvi sastav reprezentacije rezervnog vratara Ivana Pešića.
Podsjetimo, problemi s vratarima reprezentacije počeli su još u pripremama, kad je nakon dva dana napornih treninga zbog problema s koljenom pripreme napustio Filip Ivić. Mladi perspektivni Vratar poljskog Kielcea, Ivić nakon završetka rukometne Lige prvaka prošle godine uvršten je od EHFCL-a među najboljih sedam u grupnoj fazi.
Filip Ivić– Veliko je opterećenje i nažalost koljeno nije spremno na takve napore. Što se tiče rukometnih treninga, ušao sam prebrzo u ritam i normalno da je koljeno reagiralo. Nije ništa strašno, ali po nekim liječničkim iskazima najbolje je mirovati četiri do pet dana te nakon toga nastaviti s vježbama jačanja da se ponovno ojača taj mišić i da se povuče voda iz koljena. Bit ću spreman i nakon toga doći ako će izbornik Lino Červar željeti da se vratim. Zahvaljujem se na pozivu u reprezentaciju, a momcima dalje želim svu sreću – rekao je vratar Filip Ivić prije nego što je napustio prvu fazu priprema reprezentacije za Europsko prvenstvo 2018.
Posljednju utakmicu skupine A Hrvatska igra danas, 16. siječnja 2018. godine s početkom u 20.30 sati, protiv Švedske u Spaladium Areni.

Foto: Press arhiva

comment closed