Motovun Film Festival stiže u Zagreb

Zagreb…

Krenula pretprodaja za program u Laubi od 27. kolovoza do 6. rujna – Motovun Film Festival stiže u Zagreb

Motovun FilmDosad neviđena avantura Motovun Film Festivala uskoro zatvara svoj krug. Nakon turneje po Hrvatskoj filmska karavana stiže 27. kolovoza na svoju završnu postaju, u zagrebačku Kuću za ljude i umjetnost – Laubu. Svi koji dosad nisu imali prilike gledati filmove na čak 38 projekcija diljem zemlje, moći će ovdje do 6. rujna pogledati sve naslove iz ovogodišnje konkurencije. U 11 dana bit će prikazano 14 dugometražnih filmova uz niz popratnih događanja.
Ulaznice su već u pretprodaji putem interneta, i to na poveznici https://mfftickets.kupiulaznicu.hr. U prodaji su pojedinačne ulaznice po cijeni od 30 kuna te paket Sve po 15 kuna kojim kupci ostvaruju pravo na izbor pet različitih filmova po ukupnoj cijeni od 75 kuna. Broj ulaznica za pojedine projekcije je ograničen jer će gledalište biti organizirano s razmakom između gledatelja u skladu s epidemiološkim preporukama.
Program u Laubi imat će pravi festivalski pečat. Pojedine filmove predstavit će njihovi autori, gosti festivala, a ovdje će biti dodijeljene i nagrade. O onima u glavnom programu odlučit će žiri u sastavu: Lana Barić, Nina Violić i Goran Bogdan. Dijelu projekcija dugometražnih filmova prethodit će i nekoliko kratkometražnih, a svih 26 kratkih filmova iz programa bit će prikazano na posebnoj pozornici u dvorištu Laube. Najbolji europski film iz motovunske konkurencije kratkih i ove će godine kandidirati za nominaciju Europske filmske nagrade.
I Kampus Motovun održat će se u Laubi umjesto svoje uobičajene lokacije. Do nedjelje, 23. kolovoza prijaviti se mogu studenti filmskih škola iz Hrvatske i regije, studenti škola koje imaju filmske kolegije, mladi filmski teoretičari i kritičari te filmski amateri. Inače, filmski program bit će popraćen koncertima, kvizovima, vinskim uvertirama i inim zbivanjima. Ekipa Motovun Film Festivala donosi na ovaj način u Zagreb dašak motovunske atmosfere i sadržaja poštujući sve potrebne mjere opreza.

Foto: Press