fbpx

Sportsko natjecanje za djecu s teškoćama u razvoju Naše pravo na sport

Zagreb…

Naše pravo na sport

Naše pravo na sportVeć petu godinu za redom Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce u partnerstvu sa Zagrebačkim sportskim savezom osoba s invaliditetom organizira sportsko natjecanje za djecu s teškoćama u razvoju pod nazivom ‘Naše pravo na sport‘, koje će se održati u Centru za odgoj i obrazovanje Dubrava, Prilaz Tomislava Špoljara 2, Zagreb, 18. studenog od 9.00 do 15.00 sati.
U natjecanje su uključena sva djeca i mladi s teškoćama u razvoju, u dobi od 5 – 17 godina, a očekujemo ukupno 95 natjecatelja iz čitave Hrvatske. Natjecanje se odvija u sklopu programa ‘Moje pravo na igru i sport’ koje se kontinuirano provodi od 2012. godine do danas i u tom periodu u program je uključeno preko 250 djece i njihovih roditelja i skrbnika, preko 250 volontera uz odrađenih preko 3000 volonterskih sati.
Naše pravo na sportOve godine projekt su podržali i brojne osobe iz hrvatskog sporta među kojima su košarkaši Cibone, paraolimpijke u stolnom tenisu Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić, proslavljeni kondicijski trener Pero Kuterovac, rukometašice Lokomotive Zagreb, bivši nogometaš Mario Stanić, bivša rukometašica Maida Arslanagić te će svojim prisustvom uveličati ovaj događaj.
– Na ovogodišnjem natjecanju promovirat ćemo i humanitarnu akciju Kalendar 2018 ‘Naše pravo na sport’ u kojoj su sudjelovali košarkaši Cibone, paraolimpijke i polaznici programa – poručuju organizatori.

Foto: Press