fbpx

Posljednji tjedan: Ljeto u kinu Europa

Zagreb…

Ljeto u kinu Europa – Medijski pokrovitelj Scena.hr

Ljeto u kinu Europa

– Ulazimo u posljednji ljetni tjedan u našem kinu: ljetna programska shema završava projekcijama u subotu, 1. rujna! Program ‘Ljeto u kinu Europa’ počeo je 21. lipnja, a tijekom vrućih ljetnih mjeseci u hladovini naše kinodvorane odgledali smo više od 70 filmskih naslova potvrđujući kako je zagrebačka ljetna kino-ponuda itekako primamljiva i privlači filmofile svih uzrasta – poručuju organizatori događaja Ljeto u kinu Europa.
Osim svih najboljih filmova protekle sezone okupljenih u ciklusu ‘Propustili ste, pogledajte!’ ljeto je donijelo i nekoliko zanimljivih novih ostvarenja europske i svjetske kinematografije poput klaustrofobične ratne studije ‘Zarobljeni u Siriji’, otkačene kriminalističke komedije ‘Wilde Maus’, mađarske znanstveno-fantastične drame ‘Jupiterov mjesec’, te dvije talijanske priče o odrastanju ‘Ciambra’ i ‘Sicilijanska bajka’.
Ljeto u kinu Europa– U posljednjem ljetnom ponedjeljku birajte između njemačkog trilera osvete ‘Iz ništavila’ i psihološkog trilera ‘Ubojstvo svetog jelena’ u režiji ekscentričnog Yorgosa Lanthimosa. U utorak preporučujemo romantičnu komediju ‘Moja ljubavna priča’ inspiriranu istinitom pričom o tome kako je pakistanski stand-up komičar Kumail Nanjiani upoznao svoju suprugu Emily V. Gordon. Srijeda je rezervirana za intrigantan spoj vesterna i trilera ‘Tragovi u snijegu’ koji nas vodi u indijanski rezervat Wind River, a slijedi švedska komedija ‘Čovjek zvan Ove’ o mrzovoljnom udovcu koji se neočekivano zbliži s novim susjedima – kažu organizatori Ljeta u kinu Europa.
– U četvrtak posljednji put gledamo šarmantnu priču o neprilagođenoj tinejdžerki ‘Lady Bird’ i biografsku povijesnu dramu ‘Prijelomni čas’. Petak je u znaku domaćeg ljetnog hita ‘Osmi povjerenik’ i genijalnog ‘Kvadrata’, dok ljetni program zatvaramo u subotu uz jedan od najhvaljenijih filmova prošle sezone ‘Tri plakata izvan grada’. Neponovljiva Frances McDormand glumi majku koja opsesivno traži ubojicu svoje kćeri, te kreće u rat protiv policije a na kraju i protiv cijelog gradića Ebbinga u Missouriju. Tu je i ‘Bez ljubavi’, enigmatična pripovijest o raspadu moderne obitelji u režiji ruskog velikana Andreja Zvjaginceva – rekli su organizatori Ljeta u kinu Europa.
Još ovoga ponedjeljka uz kupnju ulaznica posjetitelji ostvaruju 20% popusta na sve artikle iz ponude našeg café bara (uključujući i kokice), a u četvrtak se zadnji put mogu osvježiti koktelima Mojito i Cuba Libre po promotivnoj cijeni od 25,00 kuna.
Ljetno izdanje našeg filmskog programa namijenjenog djeci, Kino Bibijada, završit će u subotu, 1. rujna u 17 sati, kada će najmlađi imati priliku uživati u posljednjoj besplatnoj ljetnoj projekciji, njemačkoj obiteljskoj komediji ‘Oči u oči’ koja na duhovit način progovara o životu s različitostima kroz priču o jedanaestogodišnjem Michiju i njegovu ocu Tomu koji je visok poput njega i nikako ne odgovara slici oca koju je zamislio. Također, toga će se dana u dvorani Müller moći pogledati izložba radova koje su tijekom ljeta izradili mališani, inspirirani svim odgledanim filmovima.
U sklopu zadnje projekcije ljetnog programa ‘Subtitled Tuesday’ s engleskim titlovima prikazujemo francuski erotični triler ‘Dvostruki ljubavnik’. Posljednji film Françoisa Ozona donosi napetu priču o krhkoj mladoj ženi koja se zaljubi u svog psihoterapeuta, no uskoro otkrije da joj njezin ljubavnik cijelo vrijeme skriva svoj pravi identitet.
Raspored posljednjih ljetnih projekcija pogledajte na linku.

Foto: Press