fbpx

Poziv: Međunarodni ljetni plesni kamp

Svetvinčenat…

4. Međunarodni ljetni plesni kamp održat će se u Mediteranskom plesnom centru

ljetni plesni kamp– Pozivamo mlade plesne umjetnike da nam se pridruže u intenzivnoj plesnoj edukaciji u Svetvinčentu. Međunarodni ljetni plesni kamp pokrenut je u Kini 2015.godine, a nakon uspješno održanih edicija u različitim dijelovima Kine, ove godine po prvi puta seli na europsko tlo, u Hrvatsku i Mađarsku – pozivaju organizatori.
4. Međunarodni ljetni plesni kamp održat će se u Mediteranskom plesnom centru u Svetvinčentu od 2. do 12. kolovoza 2018. godine te u mađarskom gradu Százhalombatta od 12. do 23. kolovoza. U programu će sudjelovati ukupno 32 mlada plesna umjetnika iz država članica međunarodne inicijative Kina + 16, a od čega je za hrvatske plesne umjetnike predviđeno šest mjesta.
Program ovogodišnjeg kampa sastoji se od satova plesnih tehnika, improvizacija te tematskih radionica plesnih pedagoga iz Kine, Poljske, Latvije, Mađarske i Hrvatske, a rezidenti će imati priliku kroz intenzivni trotjedni rad razmjenjivati iskustva i znanja iz područja europskih i kineskih tradicionalnih, folklornih i suvremenih formi.
Umjetnici će zajedno s pedagozima i drugim sudionicima kampa istraživati i otkrivati veliki raspon plesnih žanrova i formi te lokalnu kulturu i običaje, kroz svakodnevni rad i druženje razmjenjivati iskustva, a stjecanjem novih znanja oplemenjivati vlastiti plesni vokabular.
Ljetni plesni kamp završit će javnom izvedbom koju će umjetnici osmisliti tijekom trajanja kampa te prezentacijom stečenih plesnih vještina u sklopu festivala Summerfest Százhalombatta.
ljetni plesni kamp– Jedan od najvažnijih ciljeva kampa za plesače jest vratiti se korijenima plesa, istražiti ih i preispitati ples i njegov značaj u današnjem vremenu. Kroz bogat i raznolik program cilj je potaknuti plesače da se inspiriraju okolinom, podijele vlastite i za njih usvoje nove načine i metode plesa i pokreta te obogate svoje znanje.
Svi sudionici imaju osiguran smještaj, hranu te putne troškove na relaciji Zagreb – Svetvinčenat – Százhalombatta – Zagreb. Jednako tako organizatori Kampa plaćaju troškove organiziranih zajedničkih izleta. Kotizacija u programu se ne naplaćuje – kažu organizatori.
Za sudjelovanje na Kampu mogu se prijaviti svi plesni umjetnici i studenti plesa u dobi od 18 do 35 godina koji su slobodni za sudjelovanje u Kampu tijekom cijelog njegovog trajanja (2.-23.kolovoz 2018.).
Kako bi se prijavili potrebno je poslati životopis i kvalitetnu fotografiju portreta te, ukoliko je moguće (nije obavezno) linkove na video materijale ranijih radova. Prijave se šalju na e-mail adresu petra@svetvincenatfestival.com, a rok za prijavu je 15. lipanj 2018. godine!

Foto: Press