fbpx

Kriminalistička serija Osumnjičeni: Tennison

Zagreb…

Vizualno veličanstvena drama Osumnjičeni: Tennison u filmskom stilu vraća nas u London sedamdesetih

OsumnjičeniHrvatska radiotelevizija (HRT) od subote, 26. rujna 2020. godine na Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 22.25 sati počinje s prikazivanjem kriminalističke serije Osumnjičeni: Tennison.
Ova vizualno veličanstvena drama u filmskom stilu vraća nas u London sedamdesetih kako bi prikazala početak karijere fantastične istražiteljice, detektivke Jane Tennison, koju je bila tumačila oskarovka Helen Mirren.
Helen Mirren je za prve četiri sezone “Osumnjičenih” osvojila nagradu Emmy, za petu i šestu sezonu je nominirana, a u posljednjoj, sedmoj sezoni ponovno ju je osvojila. Serija je, dakako, osvajala nagrade Emmy i u ostalim kategorijama, od najbolje serije, scenarija, režije itd.
Sad upoznajemo Jane Tennison kao ambicioznu 22-godišnju policajku zaduženu za nadzor uvjetno puštenih zatvorenika koja se mora snaći u svijetu u kojem su šovinizam i zaobilaženje pravila sasvim normalni. Janeina posvećenost poslu i intuitivnost postaju očiti čim je bace u istragu okrutnog ubojstva u kojem iz prve ruke doživljava razorne posljedice nasilnog zločina.
Uronjeni u glazbu, modu i politiku koje su definirale njezin naraštaj, pratimo Jane Tennison koja se nameće u muškome svijetu, otkrivamo njezine složene ambicije i privatni život, koji su oblikovali jedan od najlegendarnijih ženskih televizijskih likova današnjice.
Prema knjizi Lynde la Plante “Tennison” prilagodio je Glen Laker.

Foto: Press