fbpx

5. Natjecanje hrvatske tradicijske vokalne glazbe

Zagreb…

vokalne glazbeCentar za kulturu Trešnjevka / Zagrebački glazbeni podij organizira 5. Natjecanje hrvatske tradicijske vokalne glazbe u subotu, 11. svibnja 2019. u maloj dvorani KD “Vatroslav Lisinski”. Na natjecanju se mali vokalni ansambli, klape i zborovi natječu u vokalnoj prezentaciji hrvatske tradicijske kulture pred publikom i stručnim povjerenstvom u sastavu Marko Rogošić, Ivan Josip Skender i Joško Ćaleta.
vokalne glazbePetnaest okupljenih ansambala iz Zagreba, Slavonije, Dalmacije i Hrvatskog primorja izvest će program a cappella i uz pratnju tradicijskih instrumenata, na tri uzastopna koncerta s početkom u 13 sati kada nastupaju ženske pjevačke skupine Zwizde, Koralde i KUD Croatia iz Zagreba, Vrbenske kanturice (Vrbnik, otok Krk) i Muška pjevačka skupina Bećarine (Đakovo).
Na koncertu u 14 sati zapjevat će klape Kolura (Split), Čežnja (Zagreb), Puntape (Novi Vinodolski), Vidulice (Rijeka) i Žrnovnica. Gradski zbor Vila Velebita Gospić, Chorus Carolostadien (Karlovac), Akademski zbor Arhiton, Pjevački zbor Pravnog fakulteta Capella juris i Mješoviti pjevački zbor Židovske općine u Zagrebu Lira zaključit će natjecateljski dio programa koncertom u 15 sati.
Na revijalnom koncertu u 19 sati nastupaju sopci i kanturi Udruge sopaca otoka Krka te ženski vokalni ansambli Harmonija disonance i Čipkice.
Ulaz na natjecateljske koncerte u maloj dvorani je slobodan, a karte za revijalni koncert mogu se nabaviti na blagajni KD “Vatroslav Lisinski” i na www.ulaznice.hr.
Zagrebački glazbeni podij Centra za kulturu Trešnjevka poziva zainteresiranu publiku da uživa u izvedbama hrvatske pjevane baštine i navija za svoje ansamble favorite!

Foto: Press