fbpx

Uključite se u akciju ‘Šarene čarape’!

Sutra obucite šarene ili različite čarape…

Šarene čarapeNaime, sutra, na prvi dan proljeća 21. ožujka obilježava se ‘Svjetski dan sindroma Down‘. Taj datum (21/3) predstavlja 3 kopije kromosoma 21, koji je jedinstven za osobe s Down sindromom. Simbol Dana sindroma Down su šarene čarape jer ih osobe s Down sindromom ne mogu upariti.
Cilj akcije Šarene čarape, koju je pokrenula Maja Sever i ekipa HUŽ-a, je da svi pričaju o Svjetskom Down sindrom danu, a to možemo učiniti i tako da nosimo čarape… ALI NE BILO KAKVE … nego vedro obojane različite čarape, ili čak tri čarape za tri kromosoma. To je jako jednostavno, bez obzira jeste li kod kuće, u vrtiću, u školi, na poslu, bilo gdje. Ako vas pitaju zašto danas nosite različite čarape, recite svima da bar na ovaj način želite stvoriti jedinstveni globalni glas za zalaganje prava, inkluziju i dobrobit osoba sa sindromom Down.
Šarene čarapeUsvajanjem odluke 10.studenoga 2011., Ujedinjeni narodi su prihvatili rezoluciju, te time iskazali podršku zaštiti prava osoba s Down sindromom u cijelom svijetu, a posebice u zemljama u razvoju.
Ekipa HUŽ-a poziva Vas da na njihovu Facebook stranicu pošaljete fotografije šarenih čarapa a oni će ih objaviti u sutrašnjoj emisiji i napraviti spot potpore osobama s Downom.
U znak potpore našim prijateljima s Downom, sutra obucite šarene ili različite carape!
Šarenim čarapama pokažite da podržavate borbu osoba s Down sindromom da se integriraju u naše društvo, da im osiguramo mjesto u vrtiću i školi, da im osiguramo posao.
Zašto šarene ili različite čarape? Zato da pričamo o problemima osoba s Down sindromom.
Kada vas sutra na poslu ili u školi ili na cesti upitaju:  zašto nosiš šarene (različite) čarape? Progovorit ćete o problemima osoba s Downom i pokazati podršku.
Uključite se i vi i podržite akciju  ‘Šarene čarape’! Hvala!

Foto: Press