fbpx

Ulaz za sve posjetitelje besplatan: Baltazar na Gradini

Ljeto na Gradini…

Baltazar na Gradini – Posjetitelji će se ove nedjelje družiti s veselim profesorom Baltazarom i zakoračiti u čaroban svijet znanosti!

BaltazarDanas je na Korzu održana konferencija za medije povodom najave manifestacije Baltazar na Gradini koja će se ove nedjelje, 01. rujna održati po peti put za redom u sklopu Ljeta na Gradini. Manifestacija se organizira u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci i Udrugom Profesor Baltazar te okuplja relevantne sudionike koji za cilj imaju popularizaciju znanosti.
Na konferenciji za medije sudjelovali su: prof. dr. sc. Rajka Jurdana Šepić – članica povjerenstva za stratešku vidljivost Sveučilišta, Elvira Marinković Škomrlj – glasnogovornica Sveučilišta u Rijeci, Vedran Babić – organizator Ljeta na Gradini te Sabina Frlan – koordinatorica manifestacije Baltazar na Gradini.
Program koji je ujedno i posljednji ovog Ljeta, donosi druženje s omiljenim riječkim profesorom Baltazarom, a posjetitelji već znaju da ih očekuju brojna interaktivna predavanja, edukativni štandovi i znanstvene zanimljivosti namijenjene svim generacijama.
O čarobnom svijetu grafova govorit će dr.sc. Andrea Švob, doc.dr.sc. Rozi Andretić Waldowski posjetiteljima će ispričati kako mozak uči biti ovisan, dok će dr. sc. Vedran Miletić govoriti o vrlo aktualnoj temi – petoj generaciji mobilnih mreža. Prof.dr.sc. Dražen Domijan i prof.dr.sc. Mladenka Tkalčić otkrit će nam misterij koje je boje haljina s fotografije koja je kružila društvenim mrežama i reći ponešto o svjetlosti i bojama, dr.sc. Saša Mićanović povest će posjetitelje u povratak u budućnost s Nikolom Teslom, a mag. ing. aedif. Laura Žiković održat će predavanje i interaktivnu demonstraciju te otkriti može li se tijelo zauvijek njihati?
Na cijelom prostoru Gradine bit će postavljeni edukativni corneri na kojima i ove godine sudjeluju studenti Sveučilišta u Rijeci. Udruga studenata biotehnologije predstaviti će svoje projekte Putujući znanstvenici i NatuRIs; studenti Odjela za Fiziku pokazat će kako to fizika može biti magična, dok će studenti Odjela za matematiku otkriti kako se matematika može zaigrati.
Osim pet godina Baltazar na Gradini, kroz manifestaciju će se obilježiti 10 godina emitiranja znanstveno-popularne radio emisije Baltazar, a neizostavni dio manifestacije svakako će biti i projekcija animiranog filma Profesor Baltazar.
– Manifestacija u nedjelju počinje u 16.00 sati, a svi su dobrodošli da sudjeluju u programu, poslušaju neka od zanimljivih predavanja, budu dio interaktivnih radionica i pogledaju kultni animirani film „Profesor Baltazar“. Ulaz je za sve posjetitelje besplatan! – poručuju organizatori.

Foto: Press – Foto Kurti