fbpx

Ulaz besplatan: Počinje 13. PSSST! Festival nijemog filma

Zagreb…

Festival nijemog filma13. PSSST! Festival nijemog filma počinje uvodnom projekcijom u četvrtak, 24. listopada 2019. u 18 sati, a otvorenje je istog dana u 20 sati. Festival traje od 24. – 26. listopada 2019. te će se dnevno prikazivati projekcije u 18, 20 i 22 sata. Centar za kulturu Trešnjevka tako će po trinaesti put postati okupljalište poklonika jedinstvene nijemofilmske poetike.
– Posebnost koja ovaj Festival čini jedinstvenim u svijetu upravo je međunarodni natjecateljski program koji pozicionira Zagreb kao središte okupljanja poklonika ovoga žanra. U natjecateljskom programu prikazujemo suvremene nijeme naslove. Od gotovo stotinu pristiglih naslova iz različitih dijelova svijeta, ove godine se za glavnu nagradu Veliki Brcko i nagradu publike natječu 23 suvremena kratkometražna filma.
Uz natjecateljski program Festival obogaćuju projekcije filmskih klasika iz zlatnog doba nijemog filma. Tema je ovogodišnjeg Festivala Žene u nijemom filmu, pa tako ove godine slavimo važne glumice, redateljice i producentice. Moći ćete, između ostalog, vidjeti i filmove Alice Guy Blaché, Lois Weber, Mabel Normand, ali i mnogih drugih. Posebnu pažnju posvećujemo i hrvatskoj nijemofilskoj baštini, pa ćemo i ove godine vidjeti neke od najstarijih filmskih zapisa, a tema je planina, planinarenje i domovi. Nakon projekcije gledateljima će povijest planinarenja približiti Alan Čaplar, planinski publicist, vodič i glavni tajnik Hrvatskog planinarskog saveza – poručuju organizatori.
ULAZ JE NA SVE PROJEKCIJE BESPLATAN!

Foto: Scena.hr