fbpx

Za koncert Božo Vrećo rasprodane ulaznice

Dubrovnik…

Božo Vreća– Ulaznice za koncert Boža Vreća koji je na programu 68. Dubrovačkih ljetnih igara u srijedu, 9. kolovoza 2017. godine u atriju Kneževa dvora su rasprodane. Ulaznice za stajaća mjesta bit će moguće kupiti na ulazu, uoči početka koncerta – poručuju organizatori.
Božo Vrećo jedan je od najzanimljivijih interpreta sevdaha novijeg doba, a New York Times ga je opisao kao „čovjeka anđeoskog glasa koji dotiče srca i miluje duše“. Na ovom Božo Vrećakoncertu u Dvoru, za kojim vlada veliki interes publike, Vrećo će uz tradicionalne sevdalinke izvesti i one autorske. Jedini je koji i dalje piše i stvara sevdalinke, čime je popunio prazninu koja je trajala više od trideset godina, koliko nisu pisane nove sevdalinke. Božo Vrećo živi i stvara u Sarajevu, a po struci je magistar arheologije. U nekoliko je navrata javno izjavio da je njegova najveća iskopina bila upravo sevdah, ali onaj koji se pritajeno brusio i stvarao u njemu, sve dok nije ugledao svjetlost dana i zasjao punim sjajem. Vrećo je do sada objavio četiri studijska albuma, a posljednji pod nazivom Pandora. Uskoro izlazi i njegov peti album, Božo Vrećo- live in Paris, snimka live koncerta iz čuvenog pariškog Théâtre Le Palace.
Božo Vrećo će u sklopu programa 68. Dubrovačkih ljetnih igara nastupiti uz pratnju violinistice Aleksandre Pereule i Đela Jusića jr na klaviru, u srijedu, 9. kolovoza u atriju Kneževa dvora s početkom u 21.30 sati.

Foto: Press