Za obnovu Vodotornja prikupljeno 1.187.815 kuna
Piše: redakcija On 16 svi., 2016 At 05:04 PM | Categorized As Događanja | With 0 Comments

Zagreb…

Za obnovu Vodotornja– Kad ste zajedno, kao što smo bili zajedno 1991., te kad se istinski vjeruje u nešto, onda je nebo granica. Zovu nas građani iz cijele Hrvatske i oduševljeni su sinergijom koja se vidjela na koncertu. To je poruka ovoga projekta i drago mi je da smo okupili cijelu Hrvatsku – izjavio je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Hrvatska radiotelevizija sinoćnjim je velikim donacijskim koncertom pod nazivom ‘Svi za Vukovar‘ – donacijski koncert za obnovu Vodotornja završila središnji program obilježavanja svojega rođendana – 90. obljetnice postojanja Hrvatskoga radija (HRT – HR) i 60. obljetnice postojanja Hrvatske televizije (HRT – HTV). Tijekom koncerta za konzerviranje i obnovu vukovarskoga Vodotornja prikupljeno je ukupno 1.187.815 kuna.
Na koncertu su nastupili Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije, Vatra, Toni Cetinski, Ivan Zak, Colonia, Tomislav Bralić i klapa Intrade, Najbolji hrvatski tamburaši, kvartet Gubec, Gabi Novak, Radojka Šverko, Tereza Kesovija, Jacques, Massimo, Vanna, klapa Sveti Juraj Hrvatske ratne mornarice, Ivan Mikulić, ovogodišnja pobjednica HRT-ove emisije The Voice – Najljepši glas Hrvatske Ruža Janjiš, zbor Concordia Discors i Jole.
Za obnovu Vodotornja– Ovom smo velikom akcijom još jednom pokazali koliki je utjecaj i snaga Hrvatske radiotelevizije. No, što je još važnije, povezali smo cijelu Hrvatsku te se svi zajedno uključili u ovu priči kako bismo obnovili vukovarski Vodotoranj – rekao je Siniša Kovačić.
Dodao je kako je zajedništvo riječ koja nas povezuje te zahvalio svima koji su sudjelovali u prikupljanju sredstava za obnovu vukovarskoga Vodotornja. Hrvatska radiotelevizija sinoć je uručila i dodatnih 73.660,79 kuna prikupljenih telefonskim glasovanjem u završnici zabavne emisije The Voice – najljepši glas Hrvatske.

Foto: Press

comment closed