fbpx

U Zagrebu održana premijera nove serije Čuvari

HBO…

ČuvariSinoć je u popularnom zagrebačkom klubu održana premijera nove HBO serije Čuvari (Watchmen) koju možete pogledati odmah putem online video streaming usluge HBO GO, a novi nastavci će dolaziti u ponudu ponedjeljkom.
Premijera je okupila predstavnike medija, fanove i brojne poznate osobe iz javnog života Hrvatske među kojima su bili: Ella Dvornik, Slavko Sobin, Slaven Berić (Fil Tilen), Dean Pelić, Martina Boščić, Ivan Rado (Malajski Tapir) i mnogi drugi.
U svijetu Čuvara svi kriju svoje pravo lice pod maskama, od prognanih superheroja do anonimnih policajaca, pa su u skladu s tim i svi uzvanici na premijeri sakrili svoj identitet. Neobična atmosfera i scenografija dočarali su suvremenu alternativnu stvarnost u kojoj se radnja serije odvija.
Izvršni producent i scenarist je Damon Lindelof (autor serija „Preostali“ i „Izgubljeni“, za koju je dobio nagradu Emmy), prihvaća nostalgiju istoimenog originalnog revolucionarnog stripa, dok pokušava probiti nove vlastite granice. Među glavnim likovima su maskirani pobunjenici koji se smatraju odmetnicima, prognani superheroji, među kojima se neki od njih okupljaju kako bi započeli revoluciju, dok je drugi pokušavaju zaustaviti.
Dobitnica Oscara Regina King predvodi glumačku postavu kao Angela Abar, koja nosi dvije maske; jednu kao vodeća detektivka policijskih snaga Tulse, a drugu kao supruga i majka troje djece. Pridružuje joj se još jedan oskarovac, Jeremy Irons kao ostarjeli i bahati lord britanskog dvorca, kao i Don Johnson u ulozi šefa policije u Tulsi, Judda Crawforda, Jean Smart kao agentica FBI-a Laurie Blake; te Tim Blake Nelson kao detektiv Zrcalo.

Foto: Press