fbpx

U fascinantnom povijesnom ambijentu održan #BeActive Night

Pula…

Spektaklom #BeActive Night završen Europski tjedan sporta

BeActive Night– #BeActive Night organiziran je prvi puta u sklopu ovog projekta, a vježbalo se nije samo u Puli već su u isto vrijeme bili aktivni i naši građani u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku, koji su se izravnim uključivanjem putem video-zida pridruživali vježbačima u Areni. Ovim događajem tako je na poseban način zaključen ovogodišnji Europski tjedan sporta, inicijativa Europske komisije, koju već četvrtu godinu za redom u Hrvatskoj organizira Središnji državni ured za šport kako bi potaknuli građane svih dobi na bavljenje tjelesnom aktivnošću – poručuju organizatori.
Više od 350 vježbača puna tri sata u subotu navečer pretvorilo je pulski Amfiteatar u veliko vježbalište u sklopu atraktivnog završetka Europskog tjedna sporta. U zabavnom noćnom vježbanju pod motom #BeActive Night, u fascinantnom povijesnom ambijentu uživali su i mladi i stari, cijele obitelji, prijatelji te mnogi drugi koje je spojila ljubav prema rekreativnom športu i briga o zdravom životu.
BeActive NightProgram događanja u Puli otvoren je vatrenim nastupom skupine Acrofunkers i partnera, dok su bogat športski program upotpunile plesne skupine USB Poreč, Cheerleading klub Zagreb, plesni centar Studio, AB Original i Saltatrix koje su predah između vježbanja učinile zanimljivijim. Prije samog početka vježbanja sve okupljene pozdravili su zamjenik državne tajnice za šport Krešimir Šamija i zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci, a tada je krenulo ono zbog čega su se svi okupili. Predstavljeno je pet različitih vrsta vježbanja i to redom: aerobic hi-lo u organizaciji trenerice Larise Drinković Škalic iz aerobic centar Pump’n’jump, boxing fitness koji je predvodila trenerica Barbara Drinković Višković iz Sportskog Centra Planet sport, total body workout vodio je Ervin Karaman također iz Sportskog Centra Planet sport, Arenu je rasplesao Salsa Jam trenera Fabrisa Radina iz Plesnog Centra „Studio“ Pula dok su se na kraju vježbači opustili uz power yogu koju je vodila trenerica Lucia M. Omrčen iz Centra pozitivne energije Surya.
– Sretni smo što smo uspjeli okupiti ovoliko vježbača na ovom, malo drukčijem, noćnom vježbanju, a posebno nas veseli što su nam se istovremeno priključili ljudi iz cijele Hrvatske. Na ovaj način ispunjava se glavni cilj ovog projekta, da se što više naših građana počne baviti tjelesnom aktivnošću, a ovakvom večeri smo htjeli pokazati koliko sve može biti zabavno te približiti svu ljepotu i dobre vibracije koje rekreacijski šport može donijeti – rekla je državna tajnica Janica Kostelić o završetku Europskog tjedna sporta.
#BeActive Night događanje bilo je ujedno i posljednje ovogodišnje događanje u sklopu ovog projekta, a od otvaranja na zagrebačkom jezeru Jarun 22. rujna brojne škole i poduzeća, gradovi, udruge, klubovi te pojedinci, odazvali su se akcijama u sklopu Tjedna i postali aktivni.

Foto: Press