fbpx

Sport na HRT za blagdane: Snježna kraljica, rukomet, ski skokovi

Pregršt sporta na HRT za novogodišnje blagdane

Lijepa i uspješna tradicija u Novogodišnjoj turneji četiri skakaonice. Oberstdorf je domaćin prve postaje 29.12., a sve se nastavlja točno na Novu godinu u Garmisch – Partenkirchenu.

HRT

Između Božića i Nove godine gledatelje Hrvatske televizije očekuju i nova skijaška uzbuđenja. Najbolje svjetske skijašice su u Semmeringu, posljednjoj utrci uoči Sljemenskog skijaškog spektakla koji je na rasporedu 3. siječnja 2021.godine. Skijašice će se 15. put boriti za titulu Snježne kraljice. Tri dana kasnije, 6. siječnja slijede skijaši. Najbolji slalomaši svijeta okupit će se 12 put na Zagrebačkoj gori. Hrvatska radiotelevizija uvijek je bila pohvaljena za odličnu organizaciju i realizaciju prijenosa, a ženska Sljemenska utrke je primjerice prošle godine bila najgledanija utrka FIS-ova Svjetskog kupa.
– Zato će ove godine biti poseban izazov realizirati ovakav projekt, i za organizatore, Međunarodnu skijašku federaciju, ali i za HRT. No svi se nadaju još jednoj uspješnoj realizaciji unatoč ograničenjima izazvanim epidemiološkom situacijom i utrkama bez gledatelja. Odjel Sport Hrvatske televizije i ove godine priprema Godišnju emisiju koja će nas podsjetiti na najvažnije sportske događaje koji su obilježili godinu na isteku. Emisija je na rasporedu u srijedu 30. prosinca – poručuju s HRT-a.

HRT

Nova godina donosi i nova rukometna uzbuđenja. Hrvatska muška rukometna reprezentacija nastavlja s natjecanjem u EHF Euro Cup-u. Nakon uvodnog slavlja protiv Mađarske izabranike Line Červara u Poreču 5.siječnja očekuje ogled protiv Španjolske, dok je dvoboj u Španjolskoj na rasporedu 9. siječnja.
– Godina pred nama, 2021., trebala bi ponuditi veliki broj sportskih natjecanja, nove izazove i prigode za rezultatske iskorake hrvatskoga sporta. Tu naravno treba izdvojiti dva najveća natjecanja koja su se trebala održati ove godine no odgođena su zbog poznate situacije u svijetu. Riječ je o Europskom nogometnom prvenstvu koje bi se trebalo održati od 11.6. do 11.7.2021.godine i Olimpijske igre u Tokiju koje su u planu od 23.7. do 8.8.2021. godine – zaključuju s HRT-a.

Foto: Press – HRT