fbpx

Životna i ljubavna priča u Italiji – Raj za dame

Zagreb…

Na Hrvatskoj radioteleviziji izvrsna dramska serija Raj za dame

Raj za dameHrvatska radiotelevizija u utorak 26. lipnja na Prvom programu (HRT – HTV1) prikazuje izvrsnu dramsku seriju Raj za dame. Ova talijanska televizijska serija nastala je prema romanu Emilea Zole ‘Au Bonheur des dames’ iz 1883., no radnja je osuvremenjena i događa se u Milanu tijekom 1956. godine.
U dvadeset epizoda pratimo životnu i ljubavnu priču Terese, mlade žene koja ostavi Salva, zaručnika kojeg joj je otac odabrao samo zato što je gradonačelnikov sin te sa Sicilije odlazi u Milano. Teresa se nada da će se ondje zaposliti u stričevoj trgovini. No kad stigne u Milano, dozna da joj je stric na rubu bankrota i da je optužen za palež kombija ugledne robne kuće Raj za dame zbog koje gubi posao. Raj za dameVlasnik robne kuće je Pietro Mori, mladi poduzetnik upitne prošlosti, koji je nakon putovanja u SAD u poslijeratno doba uspio otvoriti elegantnu i modernu robnu kuću. Teresa se prijavi na natječaj za prodavačicu. Nakon niza događaja uspije se zaposliti te pokazati da je ambiciozna i poduzetna djevojka koja ubrzo stekne povjerenje kolega. Djevojka se na kraju ludo zaljubi u Pietra Morija, no mora se vratiti na Siciliju jer je njezin otac obećao gradonačelniku Castelbuona da će se Teresa udati za njegovog sina Salva.
U prvoj epizodi, nakon što je dečko prevari, Teresa odluči napustiti Castelbuono i otići u Milano. No ondje će otkriti da se stričevoj trgovini odjeće loše piše zbog otvaranja robne kuće Raj za dame. U glavnim su ulogama Giuseppe Zeno, Giusy Buscemi, Alessandro Tersigni, Christiane Filangieri, Alice Torriani, Marco Bonini, Lorena Cacciatore i Giulia Vecchio.
Prvu epizodu dramske serije Raj za dame možete gledati 26. lipnja na Prvom programu (HRT – HTV1) Hrvatske radiotelevizije u 20.05 sati.

Foto: Press