fbpx

Udomljavanje je fora, velika akcija u subotu

Pravi pas‘Udomljavanje je fora’ je akcija s temom ‘Pravi Pas za pravog Čovjeka’ koju organiziraju Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba i Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo, a u suradnji s udrugom Prijatelji životinja te uz podršku tvrtke ROYAL CANIN. Akcija će se održati u subotu, 14. rujna 2013., od 9 do 15 sati na Trgu bana Josipa Jelačića. Ovom akcijom želimo naglasiti važnost izbora pravog psa za pravog udomitelja, jer i kućni ljubimci imaju svoj karakter, navike i suživot čovjeka i kućnog ljubimca mora biti skladan, pogotovo jer se radi o prijateljstvu koje će trajati više godina. Odabir pravog psa ozbiljna je odluka, kako za vlasnika tako i za životinju.  Prije nego konačno odluče postati vlasnicima kućnog ljubimca, udomitelji moraju imati odgovore na nekoliko važnih pitanja. Izbor psa odlučuju sljedeće stvari: životna okolina (stan u zgradi, neboder, kuća, centar grada, predgrađe, selo), želje budućeg vlasnika (veliki, malen, kratkodlaki, dugodlaki), tjelesne sposobnosti (duge šetnje, trčanje u prirodi, kratke šetnje), karakterne osobine (smirenost, usporenost, dinamičnost, razdražljivost). Svatko će se prema vlastitom sudu odlučiti za životinju koja će najbolje odgovarati mogućnostima i životnom stilu budućeg vlasnika.
PasAzil Dumovec zbrinjava brojne pse različite dobi, pasmina, karaktera. Prije udomljavanja razgovaramo s udomiteljima kako bismo im pomogli da pronađu idealnog psa za svoj dom. I taj izbor, svjestan i razborit na kraju uvijek preraste u prekrasno prijateljstvo.
I ovaj put će akciju podržati gradonačelnik Milan Bandić kojeg očekujemo oko 9 sati pa pozivamo građane i medije da nam se pridruže na Trgu u subotu i pomognu napuštenim životinjama u traženju novog doma!