fbpx

Dnevnik Pauline P. proslavio 400. izvedbu

Zagreb…

Dnevnik Pauline P. je najdugovječnija i najgledanija dječja predstava u Hrvatskoj, u proteklih 14 godina pogledalo ju je 80 tisuća malih gledatelja, poručuju iz Žar ptica

Dnevnik Pauline PGradsko kazalište Žar ptica ovaj je tjedan bilo u znaku u znaku brojeva 400 i 14. Naime, veliki tinejdžerski hit Dnevnik Pauline P. prema romanu Sanje Polak i u režiji Snježane Banović, svečano je izašao pred publiku po veliki 400. put i to na svoj 14. rođendan.
Pauline P. je svojevrsni hrvatski pandan Adrianu Moleu, nesumnjivo jedna od najpopularnijih junakinja dječje literature, a govori o zgodama desetogodišnje male brbljivice, koja svojim oštrim perom u dnevnik zapisuje svoje i tuđe životne situacije.
Dnevnik Pauline PKao što je bilo i u dosadašnjih 399 izvedbi, predstava je završila slatkom porukom “Voli vas vaša Paulina P.“;
Da su djeca zavoljela Paulinu P. i na sceni kazališta Žar ptica potvrđuje više od 80.000 gledatelja, koliko ju je vidjelo od premijerne 2005. godine.
Paulina P. svake se godine odigra oko 28 puta, te je u svakoj kazališnoj sezoni u proteklih 14 godina, pogleda oko 5.600 gledatelja. Ove brojke potvrđujući da je riječ o najdugovječnijoj i najgledanijom dječjoj predstavi u Hrvatskoj.
U naslovnoj ulozi i u ovoj 400. toj izvedbi je Gorana Marin. Ulogu mame igrala Vesna Ravenšćak Lozić, tata je Hrvoje Zalar, učitelj je Drago Utješanović, dok prijatelje iz razreda igraju Ana Marija Vrdoljak i Ante Krstulović.
Tijekom godina mijenjale su se generacije djece, ali i glumci na sceni. Predstavi su svoj glumački doprinos u nekoliko sezona igranja dali još i Zoran Pribičević, Žana Bumber, Šime Bubica, Mitja Smiljanić i Marija Šegvić.

Foto: Press