fbpx

Za umirovljenike te obitelji s djecom: Humanitarni Orašar u HNK

Zagreb…

Distribucija ulaznica za predstavu Orašar u HNK Zagreb ići će umirovljenicima te obiteljima s djecom, rekla je Romana Galić

OrašarU povodu humanitarne izvedbe predstave Orašar koju će HNK u Zagrebu izvesti 13. prosinca 2018. godine za socijalno najugroženije građane grada Zagreba, danas je održana konferencija za medije. Gosti konferencije bili su gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, intendantica HNK u Zagrebu Dubravka Vrgoč, ravnatelj Baleta gospodin Leonard Jakovina i pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana OrašarGalić.
Intendantica Vrgoč napomenula je da će se humanitarni Orašar izvesti 13. prosinca u 19.30 sati te da HNK, kao središnja kulturna ustanova, ima dužnost osigurati svim građanima grada Zagreba uživanje u ovoj božićnoj bajci.
Ravnatelj Baleta, Leonard Jakovina pojasnio je da je Orašar nezaobilazni dio repertoara svakog većeg kazališta i da je diljem svijeta najizvođeniji, najpopularniji i Orašarnajtraženiji balet.
Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić zahvalio se gospođi Vrgoč na ovoj inicijativi te najavio da će već danas pokrenuti projekt kojim će se osobama s invaliditetom omogućiti pristup svim dijelovima zagrebačkoga Hrvatskog narodnog kazališta.
Romana Galić pojasnila je da će distribucija ulaznica za navedenu predstavu ići umirovljenicima te obiteljima s djecom.

Foto: Press – Luka Dubroja