fbpx

Ljubavna pisma Staljinu u Opatiji i Zagrebu

Gostovanja…

Moram reći da me predstava na kraju i dirnula, a što nisam očekivala jer je taj tekst vrlo okrutan i vrlo bezobrazan, rekla je o predstavi Ljubavna pisma Staljinu glumica Anja Šovagović Despot

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Nenad Korkut, Anja Šovagović Despot

Anja Šovagović Despot, Nenad Korkut– Predstava je zaista sjajna. Napravljena je vrlo profesionalno, a što me uopće nije iznenadilo iz radionice Marka Torjanca. S obzirom na to da je ‘Majstor i Margarita’ moj roman svih vremena, moram reći da me predstava na kraju i dirnula, a što nisam očekivala jer je taj tekst vrlo okrutan i vrlo bezobrazan. To je zaista jedna zdrava priča, jednog sjajnog i vrhunskog talenta kao što je bio Mihail Bulgakov i jednog prevaranta, jednog monstruma i jednog jezivog političara kakav je bio Staljin. I čovjek se pita u što se politika kroz ljudski rod pretvorila – ispričala je Anja Šovagović Despot nakon premijere predstave Ljubavna pisma Staljinu u studenom 2018. godine za portal Scena.hr.
Predstava Ljubavna pisma Staljinu u produkciji kazališta Planet Art na rasporedu je 13. siječnja s početkom u 20.00 sati u Opatiji – Dvorana Gervais te 27. siječnja 2019. godine Anastasija Jankovska, Saša Broz, Franjo Dijak, Marko Torjanacs početkom u 20.00 sati u Zagrebu – Mala scena.
– Predstave Marka Torjanca jako volim i doista ga podržavam. On je čovjek s puno energije i uvijek nam donosi dobre tekstove – rekao je Nenad Korkut nakon premijerne izvedbe za portal Scena.hr
Više o predstavi Ljubavna pisma Staljinu:
Sovjetski savez. Tridesete godine prošloga stoljeća. Piscu legendarnog romana ‘Majstor i Margarita’ Mihailu Bulgakovu zabranjeno je izdavanje i izvođenje njegovih djela. Obraća se Staljinu o kojemu ovisi sudbina svih umjetnika u Rusiji. Jednoga dana dobiva potpuno neočekivan telefonski poziv. Na telefonu je Staljin. Osobno.

Ljubavna pisma Staljinu

JUAN MAYORGA: LJUBAVNA PISMA STALJINU
Mihail Bulgakov: Franjo Dijak
Jelena Andrejevna: Anastasija Jankovska
Staljin: Marko Torjanac
Režija: Saša Broz
Pomoćnik redateljice i scenograf: Marko Torjanac
Prijevod: Marta Vuković
Lektura: Đurđa Škavić
Kostimografija: Đurđa Janeš
Izbor glazbe: Milorad Stranić
Oblikovanje svjetla i zvuka: Damir Rončević
Šminka: Danijela Pavlek
Dizajn: Tomislav Veltruski
Fotograf: Mladen Pobi
Video: Hrvoje Felbar

rezervacije i info: 01 468 3352; 01 468 3373; 01 468 3944
blagajna: pon­-pet 8:30­ ‐ 16:30
u subotu sat vremena prije početka večernje predstave

Foto: Press, Scena.hr