Ludens teatar vraća svoje djelovanje u Koprivnicu

Koprivnica…

Ludens– Na samom početku jedanaeste sezone donesena je odluka kako će se poslovanje Ludens teatra fokusirati na provođenje kazališne djelatnosti na području Republike Hrvatske, odnosno gostovanja, dok u Koprivnici planirane aktivnosti nažalost nisu ostvarive. No, nakon kratke stanke i s obzirom na to da su napravljeni prvi koraci prema rješavanju problema rada Ludens teatra u Domu mladih, nastavljamo sa svojim djelovanje u Koprivnici – poručuju iz Ludens teatra.
S obzirom na to da su napravljeni prvi koraci prema rješavanju problema rada Ludens teatra u Domu mladih, a s vjerom da će se nastaviti u tom smjeru, Ludens teatar nakon kratke stanke nastavlja sa svojim djelovanjem u Koprivnici.

Ludens teatar

Održat će se i upisi u Dramski studio te Scenografsku radionicu od 31. listopada do 15 studenog u uredu Ludens teatra. Kao i prijašnjih godina, prijaviti se mogu svi zainteresirani školarci, koji će biti podijeljeni u grupe s obzirom na uzrast, a termini grupa objavit će se naknadno. Roditelji upisuju svoje dijete, a stariji od 14 godina upisuju se sami. Također, u studenom su na repertoaru dvije predstave iz produkcije Ludens teatra te jedna gostujuća. Svečana premijera nove predstave ‘Sjećanje vode‘ u režiji Franke Perković, održat će se 12. studenog 2017. godine s početkom u 20.00 sati. 18. studenog bit će izvedena predstava ‘Kazalište – što, kako i zašto uopće?’, a ulaz će biti besplatan, dok je na rasporedu 26. studenog predstava ‘Taksimetar’ zagrebačkog Teatra EXIT.
‘Sjećanje vode’ tekst je autorice Shelagh Stephenson, u hrvatskom prijevodu Lare Hölbling Matković, a nagrađen je prestižnom nagradom Olivier. Govori o tri sestre (Bojana Gregorić Vejzović, Ivana Krizmanić, Iskra Jirsak) koje se susreću uoči majčinog sprovoda u kući svoga djetinjstva. Njihovi se muški partneri (Goran Grgić, Ivan Grčić) teško snalaze u tom paklenom trokutu i upravo su situacije konflikata između intenzivnih sestara i pomalo zatečenih muškaraca mjesta najbritkijeg britanskog humora kojim je ovaj komad izuzetno vješto protkan.

Foto: Press